Foto: Pieter Smits

Sinds 1 januari 2019 is Edwin van der Locht eigenaar van Fysiotherapie Mill. Op die datum nam hij de praktijk aan de Langenboomseweg in Mill over van Marcel Peters. Maar al in 1979 werd Fysiotherapie Mill opgericht.

Zowel de overname van de praktijk als het 40-jarig bestaan staat op zaterdag 13 april centraal. Dan wordt er van 14.00 uur tot 17.00 uur een receptie gehouden voor alle (oud)medewerkers, (oud)patiënten en alle andere belangstellenden.

Edwin van der Locht (1976) is geboren en getogen in Beers maar woont alweer een jaar of tien met zijn vrouw en drie kinderen in Malden. “Al sinds 2002 werk ik hier bij Fysiotherapie Mill,” vertelt Edwin. “Voor die tijd heb ik hier tijdens mijn opleiding ook stage gelopen. Daarna nog stage op een andere locatie, maar toen ik afgestudeerd was ben ik hier aan de slag gegaan.”

Met fysiotherapie kwam Edwin in aanraking door een tijdens het sporten opgelopen blessure. “Dat vond ik allemaal erg interessant. Wat ik wilde worden wist ik niet precies, maar dat het iets met mensen helpen moest zijn wist ik wel. Sport en bewegen vond ik erg leuk en dat alles komt bij een fysiotherapeut samen. Na de havo wilde ik de opleiding fysiotherapie gaan doen, maar ik werd uitgeloot. Toen heb ik eerst de sportopleiding CIOS gedaan en daarna fysiotherapie.”

In eerste instantie was Edwin vooral sportfysiotherapeut. “Langzaam maar zeker is daar ook revalidatie bijgekomen. Denk aan herstel na een knie- of heupoperatie en bijvoorbeeld revalidatie na een trauma of arbeidsblessure. Heel veel principes uit de sport kun je weer gebruiken bij herstel van deze klachten. Iemand die door zijn rug is gegaan, moet bijvoorbeeld ook trainen om te herstellen en spieren sterker te maken.” Vooral het afwisselende en brede skala aan klachten waarmee Edwin te maken heeft, maakt het een uitdagende baan.

Toen hij in 2002 als fysiotherapeut begon bij Fysiotherapie Mill, was het niet direct het plan de praktijk ooit over te nemen. Edwin: “Nee, zeker niet. Wel ben ik iemand die zich graag door blijft ontwikkelen. Die ruimte kreeg ik hier ook van Marcel.” In 2009 deed het begrip ‘kwaliteitszorg’ zijn intrede bij Fysiotherapie Mill. “Toen kreeg ik ook een managementrol. Een eigen praktijk heb ik nooit geambieerd, maar langzaam maar zeker rol je daar in. De laatste jaren kreeg ik ook steeds meer taken in die richting en dan is de stap niet meer zo groot.”

Binnen Fysiotherapie Mill zijn op dit moment negen fysiotherapeuten, twee administratieve krachten en een interieurverzorgster werkzaam. “De laatste vier jaar heb ik al een soort eigen lijn kunnen trekken, omdat Marcel me daar de ruimte voor gaf. Er zal dus niet echt veel gaan veranderen nu ik officieel eigenaar ben.” Edwin vertelt dat je wel in moet spelen op de behoeftes vanuit patiënten. “Voorbeeld is kinderfysiotherapie. Deze week is er een extra kinderfysiotherapeute hier begonnen. Dat terwijl we een tijd geleden nog overwogen of we überhaupt kinderfysiotherapie wel aan moesten blijven bieden. Maar ook de fysiotherapeut voor ouderenzorg heeft onlangs meer uren gekregen, dus ook daarin neemt de vraag bij ons toe en dat zijn zeker gebieden waar we nog kunnen blijven groeien.”

Deze week is een Tv-interview met Edwin ook te zien bij de Lokale Omroep Mill en in de rubriek Video op inmill.nl. Kijk voor meer informatie rond de diensten en specialisaties van Fysiotherapie Mill aan de Langenboomseweg in Mill ook op www.fysiotherapiemill.nl.