Donderdagavond 11 april komt wethouder Erik van Daal van de gemeente Mill en Sint Hubert, verantwoordelijk voor het sociale domein, een avondje mee sporten met de leden van sportvereniging Hart in Actie in de Wester, Havikstraat 1 in Mill.

Brochure

Om 19.00 uur, tijdens de pauze van het sporten, zal aan de wethouder het eerste exemplaar van de brochure “Leefstijl is de dirigent van je leven” worden overhandigd. In deze brochure staan o.a. tien interviews met zeer betrokken professionals en leefstijl coaches uit de regionale gezondheid sector. Mensen die echt met hun voeten in de klei staan.

Doelstelling

Sportvereniging Hart in Actie heeft als voornaamste doelstelling zorg dragen voor betaalbaar sporten en bewegen aan mensen met een chronische aandoening zoals hart- en vaatziekten, diabetes, astma of COPD. Je kunt over sporten lezen, filmpjes kijken, naar verhalen luisteren, maar het zelf doen is toch gewoon het mooiste en het beste. Onder het motto "Goed voorbeeld doet goed volgen" gaat wethouder Erik van Daal een keer echt mee doen. Samen met mensen met een chronische aandoening verantwoord, gezellig maar ook pittig sporten.

Niveau

Niet om een prestatie neer te zetten, maar lekker met een groep sporten. Goed voor je gezondheid, en je wordt er gewoon fitter van. Het gaat er zo nu en dan echt wel fanatiek aan toe, maar altijd verantwoord. Het gaat niet om het winnen maar het is wel leuk om ook te scoren en naar huis te gaan met de ervaring dat je een potje hebt gewonnen. Iedereen doet mee op eigen niveau. Om 18.00 uur wordt gestart met wandelvoetbal en vanaf 19.00 wordt er volleybal gespeeld.

Interviews

De interviews zijn geen ver van mijn bed show uit de grachtengordel. Het is een weergave van uitspraken, ideeën en voorstellen van professionals uit onze wijde regio. Met een duidelijke gemeenschappelijk boodschap. Eet gezond, beweeg meer, gebruik verantwoord alcohol, rook niet, zorg voor minder stress, zorg en onderhoudt sociale contacten. Kortom “Gezonde leefstijl gewoon doen”.

Event

Het "Gezond leven Event" in City Resort in Mill op 18 mei a.s. is in feite een logisch vervolg op interviews en brochure.