We zijn enorm trots dat Tienmorgen Paris 6 (vader Absolute-Red) is geselecteerd voor het EK in Libramont.

Binnen Team NL is Paris 6 één van de 6 roodbonte afgevaardigde van Nederland. Daarnaast zijn er 13 zwartbonte koeien geselecteerd binnen Team NL. Paris 6 heeft in januari voor de tweede keer gekalfd. Ze geeft op dit moment ruim 45 liter melk en is al helemaal gewend aan het volledige hooirantsoen (EK rantsoen) wat ze nu een aantal weken krijgt.

Paris 6 komt uit een Zwitserse lijn en is een kleindochter van de HHH algemeen kampioene roodbont Paris van Gerrit-Jan en Joke Klein Teselink. De moeder van Paris 6, Tienmorgen Paris 4 (v. Jotan Red) is geboren uit een gekochte embryo van de familie Teselink. Uit Paris 4 zijn nu al 4 vaarskalveren geboren op ons bedrijf.

De Paris koeien op ons bedrijf typeren zich als fijne karakter koeien. Daarnaast zijn het ook echte melkkoeien die gemakkelijk geven met goede gehalten. Het zijn allemaal opvallende melktypische dieren met droog beenwerk en super uiers. Paris 6 heeft als vaars in bijna 400 dagen 11.597 kg melk gegeven met 4,77% vet en 3,66% eiwit. In haar tweede lijst staat ze voorspelt in 305 dagen met 10.854 kg melk, 4,73% vet en 3,78% eiwit. Dus naast het mooie uiterlijk van de koe zijn deze koeien ook super productie koeien.

Als vaars hebben we Paris 6 (net gekalfd met een tweeling) op een nationale show gehad. Ze liep toen net niet bij de eerste twee. Dit was toen eigenlijk net te vroeg. Maar we werden toen al getipt door kenners dat ze wel eens één van onze beste koeien kon gaan worden. En dat bewijst ze nu steeds meer.

Nu ze in de quarantaine stal op volledig hooi wordt klaar gestoomd voor het EK, komt ze steeds beter in vorm. Hopelijk gaan we samen met alle andere koeien van Team NL Europa versteld laten staan en zet Tienmorgen Paris 6 in Libramont haar beste beentje voor.

Hopelijk zien we elkaar allemaal in Libramont om samen Team NL aan te moedigen als supporter van dit nu al fantastische team.

Familie Gosens
De Tienmorgen Holsteins Beers