Foto: Diana Derks

Veertig jaar oud en succesvoller dan ooit. Van Lanen elektro-installatiebedrijf uit Mil had afgelopen weekend alle reden voor een feest voor klanten, personeel, familie en toeleveranciers.

In plaats van cadeaus werd een gift gevraagd voor de goede doelen stichting KiKa en The Dreams in Africa Foundation. Voorafgaand aan het jubileumweekend hield Van Lanen een seminar voor klanten en voorlichters.

Sinds de start in 1979 in hartje Mill, door oprichter Frans van Lanen en zijn vrouw Thea, is de onderneming uitgegroeid tot een elektrotechnisch installatiebedrijf, gespecialiseerd in advisering, aanleg en onderhoud van installaties in de agrarische sector, industrie, utiliteit en woningbouw. Het familiebedrijf is al vanaf het begin gevestigd in Mill. In 1982 volgt de verhuizing naar de Schoolstraat. 10 jaar later komt zoon Lamfred in dienst bij zijn vader en in 1997 verhuist het bedrijf naar de Postduifstraat. Zijn echtgenote Monique treedt twee jaar later ook toe tot het bedrijf.

Internationale projecten

Mede door de overname van diverse bedrijven kent Van Lanen sinds het midden van de jaren negentig een flinke groei. Het leidt tot de bouw van een nieuw bedrijfspand aan de Meulenveldt in Mill, in november 2008. Van Lanen heeft daar een ruim magazijn met afhaalbalie, een werkplaats, een afdeling panelen bouw en voldoende kantoorruimte. Aan de overzijde kocht men nog een pand met een extra magazijn, met name voor de diverse projecten in het buitenland, waarbij men snel over veel materialen moet kunnen beschikken.

Van Lanen werkt niet alleen in de regio. Van Lanen is ook actief in diverse internationale projecten. Zo is de Millse elektro-installateur o.a. actief in België, Duitsland, Hongarije, Litouwen, Rusland, Spanje, Ethiopië, Nigeria en Vietnam. In 2015 werd Lamfred van Lanen voor zijn inzet beloond met de Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg.

Technobiel

Vorige week vrijdagavond 12 april was het dus feest in Mill. Het werd een drukbezochte avond voor personeel, toeleveringsbedrijven, vrienden en bekenden. Op zaterdag 13 april werden de festiviteiten nog eens overgedaan voor de buurt.

Zondag 14 april was de dag voor klanten en andere geïnteresseerden. De Technobiel (Techniektruck) van OTIB stond in Mill en dit is een experimenteerruimte voor de jeugd om op allerlei manieren kennis te maken met techniek. Zo kon de jeugd vliegtuigjes laten vliegen met licht, een 3D-printer aan het werk zien en kon men diverse technische proefjes doen.

Extra feestelijk werd het weekend dankzij de vele donaties aan stichting KiKa en The Dreams in Africa Foundation. Vele honderden personen kwamen op bezoek, en niet alleen de jeugd vermaakte zich in de autoscooter of draaimolen en smulde van de popcorn of de snacks van de frietkraam.