Per 1 juli neemt fitnessketen Basic-Fit de concurrent Fitland over. Fitland, met het hoofdkantoor in Mill heeft op dit moment 37 vestigingen. Fitland is de derde keten in omvang met 56.000 geregistreerde leden.

Basic-Fit laat in een persbericht weten enkele van de nu overgenomen sportclubs te zullen verkopen. Om welke het gaat maakt het bedrijf nog niet bekend.

Onder de Fitlandgroep vielen naast de sportcentra ook hotels en wellnesscentra, die onder de naam City Resort in de markt werden gezet. De meeste hotels en wellnesscentra worden per 1 mei overgedragen aan Fletcher. Nadat per 1 juli ook de sportcentra van de hand worden gedaan, resteert voor de Fitlandgroep alleen nog het hotel, restaurant, evenementencentrum en wellnessboot aan de Hoogveldseweg in Mill. Deze zullen volgens de woordvoerder van de Fitlandgroep zelfstandig door blijven draaien. Tot 1 juli hoort hier ook nog het sportcentrum bij, na 1 juli wordt dit Basic-Fit.

Door de overname van Fletcher vervielen voor enkele medewerkers hun functies. De Fitlandgroep laat desgevraagd weten dat deze overname van sportcentra geen gevolgen heeft voor medewerkers.