Veel historische onderwerpen die we ons nog kunnen herinneren van lessen op school kwamen toen over als een ver van mijn bed show. Bij nadere bestudering blijken deze toch ook echt het leven van onze eigen voorouders beïnvloed te hebben.

Teruggaan in de tijd leert ons stil te staan bij opmerkelijke leefomstandigheden die nu onvoorstelbaar zijn. Het welzijn stond vroeger op een totaal ander niveau wat mede verband hield met onderlinge twisten en oorlogen. In het Stamboomcafé van het Senioren Hobby Centrum komen deze aspecten, kortweg het "tijdsbeeld horend bij mijn eigen voorouders" meer en meer aan de orde.

Het programma Aldfaer dat wij gebruiken biedt de mogelijkheid rapporten te generen waarmee de levensperiode van een persoon (specifieke tijdslijn) gespiegeld wordt aan historische gebeurtenissen in diezelfde periode (wereldse tijdslijn). Op deze wijze kan over langere tijd van een reeks van meerdere voorouders de levensperiodes op een rij worden gezet. Dit resulteert als het ware in een persoonlijke "Familie Canon" vergelijkbaar met diverse Canons die inmiddels online in te zien zijn.

Het creëren van een eigen Familie Canon kan gezien worden als een toegankelijk middel de resultaten van je eigen hobby stamboomonderzoek te delen met je eigen familie en verwanten. Ongetwijfeld een mooie uitdaging voor diegene die al lang bezig waren met enkel en alleen het verzamelen van feiten aangaande geboorte, huwen en overlijden.

Het Stamboomcafé van het Senioren Hobby Centrum biedt iedereen de gelegenheid, die een gezonde belangstelling heeft voor het uitdiepen van zijn eigen achtergronden en dit op deze wijze gestalte te geven. Ook hier geldt weer, dat ideeën qua eigen vormgeving door onderlinge informatie-uitwisseling en ook bezoeken aan archieven elders (zie foto) het beste tot zijn recht kunnen komen.

Bent u ook geïnteresseerd in het achterhalen van stamboomgegevens uit eigen familiekring en het plaatsen in een persoonlijk tijdsbeeld kom dan eens een keer langs op het centrum of neem contact op met groepsleider Jo van Soest (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Ans Bardoel leden administratie 06-34484961 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - www.seniorenhobbycentrum.nl / www.jeugdhobbycentrum.nl.