Heemkundekring is bezig met een serie boeken over “Minse van Langenbôm”. Het 1e boek over buurtschap de Spie is vorig jaar september verschenen en was in zeer korte tijd uitverkocht. Inmiddels is het weer verkrijgbaar voor dezelfde prijs € 22,50.

Het boek kan besteld en afgehaald worden bij:

  • Toon Ermers, tel. 0486-431640 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Lies van Limbeek, tel. 0486-431234 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inmiddels wordt er hard gewerkt aan het 2e boek. Dat betreft het Zeelandse gedeelte van Langenboom met Langstraat, Graspeel, Witte Dellen en Peelweg. Het wordt gedrukt in dezelfde kwaliteit als het eerste boek: geheel in kleur, met veel foto’s, op glanzend papier en met een harde kaft. Dit boek wordt nogal wat dikker en gaat € 25,00 kosten. Het voornemen is om het boek in september te presenteren.

Voor het 2e boek kan men zich alvast inschrijven bij bovengenoemde adressen. Het is voor ons wel prettig om te weten hoeveel boeken we moeten bestellen.

Afgelopen maart zijn we gestart met het 3e boek. Dat omvat de Zeelandseweg, gedeelte Gasthuisstraat, Hogesteenweg, Eikenlaan en de wegen die daar tussen in liggen. De startbijeenkomst was zeer gezellig en er werden al veel gegevens en anekdotes uitgewisseld. Wij vragen de mensen die in de betreffende straten wonen om hun medewerking te verlenen door gegevens en foto’s beschikbaar te stellen aan de vrijwilligers die langs komen.

Bestuur Heemkundekring “Felix Walter”