Foto: Marique, de ontwerpstudio

Het diamanten bruidspaar Toon Egelmeers en Mariet Egelmeers - Vloet vergeet 2 mei 2019 niet. De buren van de Tamboerstraat versierden vooraf hun tuin en entree met een boog, groen en honderden diamanten. Uiteraard kwamen de buren daarna gezellig op de koffie.

Tijdsreis

Het paar maakte met hun vijf kinderen, partners en kleinkinderen, per huifkar, een reis door het verleden. Zo bezochten zij de St. Hubertuskerk, waar ze 60 jaar geleden trouwden. Het bruidspaar vertelde hun kleinkinderen hoe in die tijd alle gasten op de fiets kwamen. Collega’s van de kraamzorg en de ruitervereniging vormden destijds een erehaag.

Kapelletje

Toon en Mariet waren mede - initiatiefnemers van het St Huberts kapelletje aan de Pastoor Jacobsstraat. Het kapelletje is gebouwd door vrijwilligers en lokaal gesponsord. Het fraai gelegen kapelletje is een stilte- en rustplaats. Ook hier stopte de huifkar met familie.

Kus

Een volgende stop was bij hun oude boerderij aan de Grootvenseweg in Sint Hubert, waar het stel na hun huwelijk ging wonen. De kleinkinderen waren benieuwd hoe dat zestig jaar geleden ging; dus hun Opa belde opnieuw aan, alleen ontbrak ditmaal de slipjas en hoed. Oma deed eerst het luikje en daarna de deur open, net zoals toen.

Sint Huberts Broek

Toon en Mariet bouwden eind jaren tachtig een nieuwe boerderij in het Sint Huberts broek. Op deze boerderij wonen nu een zoon en schoondochter. Naast de boerderij is er een groepsaccommodatie ‘het Wisbroek’. De familie sloot de dag af met een feestelijk diner.

Koninklijk

Toon en Mariet zijn meer dan zestig jaar actief in de Sint Hubertse gemeenschap en het Land van Cuijk. Beiden vervulden vele bestuursfuncties en kregen eerder een koninklijke onderscheiding. Nu schrijven zij geschiedenis voor de Heemschut, bezorgen “Tafeltje dek je” en bezoeken de Zorgschakel.

Motto

Het stel stond altijd klaar om anderen te helpen. Het is fijn te ervaren dat zij nu zelf ook hulp krijgen, na een fietsongeval van Mariet afgelopen jaar. Toon en Mariet hebben als levensmotto: “Leven voor en met een ideaal” en “Blijven doorgaan”. Wij wensen hen nog mooie jaren en hopen dat ze nog lang samen blijven doorgaan!