In juni valt De Neije Krant nog op dinsdag of woensdag op de deurmat. Maar vanaf juli zal dit op vrijdag of zaterdag zijn. Er is nog ruimte voor bezorgers van deze huis aan huiskrant.

Belangstelling om De Neije Krant te bezorgen in de gemeente Mill en Sint Hubert? Neem dan contact op met Mark Gerritsma of Ton van Raaij via tel. 0485-820300 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wijziging

Op 1 december 2012 verscheen de eerste editie van De Neije Krant. “Dat was toen ook een zaterdag,” vertelt Corné Kremers, initiatiefnemer en nog steeds acquisiteur en redacteur van De Neije Krant. “De eerste vijf edities verschenen in het weekend. Vanaf 1 januari 2013 zijn we naar doordeweeks verschijnen gegaan. Dat had toen vooral te maken met de advertenties van Albert Heijn, voor hen was op een dinsdag de aanbiedingen onder de aandacht brengen beter. Omdat per 1 juli Albert Heijn minder en anders gaat adverteren in De Neije Krant, hebben we besloten de verschijning van onze huis aan huiskrant te verschuiven naar het weekend.”

Meer tijd

In het weekend hebben lezers meer tijd voor De Neije Krant, zo denkt het bestuur van Stichting huis aan huiskrant gemeente Mill en Sint Hubert. “Dat is ook uit een recent onderzoek van andere kranten gebleken. Daarom zijn er bijvoorbeeld ook betaalde kranten, waar men een speciaal weekend-abonnement kan nemen. Dan krijgt men alleen de zaterdagkrant in de bus.” De Neije Krant heeft procentueel veel artikelen en men moet er meestal wel even voor gaan zitten om alles te lezen. Corné: “Klopt, onze krant bestaat uit minimaal 60% verhalen, interviews, columns, verslagen en foto’s. Wekelijks bij 24 pagina’s minimaal 40 berichten. Andere huis aan huiskranten hebben ongeveer 20% redactie en zijn dus veel meer bezig met advertentieverkoop dan redactioneel.”

Gevolgen

Voor leveranciers van pers- en nieuwsberichten heeft de wijziging van verschijnen wel wat consequenties. “Nu kon men tot zaterdagochtend berichten aanleveren, vanaf 1 juli moeten ze voor woensdagochtend binnen zijn. Het is overigens hoe eerder hoe liever, als iedereen wacht tot woensdagochtend, dan is alle berichten verwerken voor plaatsing best veel werk.” Bezorgers kunnen op vrijdag of zaterdag De Neije Krant verspreiden. “Voor zaterdagmiddag 16.00 uur zou hij in de bus moeten zitten. Met dat moment kunnen schrijvers van berichten ook rekening houden.”

Sportverslagen

Omdat De Neije Krant in het weekend verschijnt, is het plaatsen van sportverslagen van het weekend daarvoor overbodig. “We plaatsen sportverslagen na ontvangst direct op onze website inmill.nl en niet meer in De Neije Krant. Wel kunnen clubs bijvoorbeeld een korte voorbeschouwing op de wedstrijden van het weekend insturen, op die manier vestigt men de aandacht op wat er komt.” Het is verder de bedoeling dat voor de eerste teams van SES Langenboom, Juliana Mill en DWSH’18 Sint Hubert en Wilbertoord De Neije Krant zelf zal zorgen voor een voorbeschouwing. “Hiervoor zijn we met een belangstellende schrijver nu in gesprek, hij zal dan elke week vooruitblikken op de komende voetbalwedstrijden in onze gemeente.”

Meer weten over De Neije Krant, de wijzigingen of om ook wat te plaatsen? Bel Corné Kremers via tel. 0485-325634 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..