Per 1 juli is Fitland Mill, Fitland Gemert en Fitland Goes weer eigendom van Maarten van Kempen uit Mill. Dat heeft hij op zaterdag 8 juni de leden en medewerkers via een nieuwsbrief laten weten.

“Voor mij geldt denk ik meer dan voor iemand anders, eens een Fitlander altijd een Fitlander,” zo begint Maarten van Kempen de nieuwsbrief. “In 1984 heb ik Fitland opgericht in het centrum van Mill. Vanuit daar is Fitland 2 keer verhuisd en is het uiteindelijk uitgegroeid tot het centrum aan de Hoogveldseweg in Mill. In 1995 is de 2e locatie van Fitland in Gemert geopend en daarna volgden er snel sportcentra in Brabant, Limburg en Zeeland.”

Van Kempen wil terug naar de oorspronkelijke kernwaarden van Fitland, thuisgevoel, Topteams, ondernemerschap en mensen helpen fitter te worden en gezonder te leven. Voor leden wil dit zeggen dat groepslessen en begeleiding in de huidige vorm wordt voortgezet. “Ik ben blij aan te kunnen geven dat alle huidige abonnementen ongewijzigd blijven,” aldus van Kempen in de nieuwsbrief. “Ik ga er vanuit dat ik in september met jullie samen het 35-jarig bestaan van Fitland kan vieren.”

Begin juli zal Maarten in een uitgebreid interview in De Neije Krant een toelichting geven op alle ontwikkelingen.