Het was al jaren heel hard nodig dat er grondig onderhoud werd gepleegd aan de klokkenstoel (het frame waar de luidklokken van de kerk in hangen) van de Willibrorduskerk, op diverse plaatsen was het frame volledig weggerot.

Ook voor monumentenzorg was de onderhoudstoestand al geruime tijd “een doorn in het oog”, zij vroegen zichzelf al enige tijd af in hoeverre het nog verantwoord was de klokken te luiden.

Het werd dan ook de hoogste tijd dat we als bestuur hier aandacht voor hadden, om de kosten in de hand te houden werd gekeken naar enkele vrijwilligers die deze klus wilde oppakken. Op carnavalsmaandag 2018, bij het Lagerhuis werden deze gevonden in de personen Jaks van Strijp, Martien van Sambeek, Charles Linders en Martien Straatman, allen vaklui op het gebied van metaalbewerking. Zij wilden geheel kosteloos deze klus op zich nemen, de benodigde materialen werden gesponsord door diverse Millse bedrijven, en na een zeer grondige voorbereiding en het nodige voorwerk werd op vrijdag 14 juni een start gemaakt met de werkzaamheden, alle gereedschappen, zoals las, slijp en boor apparatuur moest via de wenteltrap en enkele ladders naar 35 mtr. Hoogte worden gesjouwd ook was er veel aandacht voor de brandveiligheid, er werden dan ook talloze branddekens en meerdere brandblussers naar boven gebracht dit alles om verder onheil te voorkomen.

In de vroege ochtend uren van zaterdag 15 juni werd er gestart met de werkzaamheden, aangezien er veel aandacht aan de voorbereiding was besteed verliep de klus vlekkeloos, en rond 16.30 uur in de middag was het werk klaar, een mooie klus zegt de een, weer eens iets anders zegt de ander. De klok kan vanaf nu dan ook weer met een gerust hart worden geluid.

Mannen super bedankt voor jullie inzet, het is gewoon geweldig dat dit is opgepakt door mensen die misschien ook niet wekelijks in de kerk komen, maar nog wel zoiets hebben van “het is wel onze kerk”.

Dank namens locatieraad geloofsgemeenschap Willibrordus.

Bekijk een video-item wat gemaakt is van deze werkzaamheden door Wim van Melis via de Lokale Omroep Mill of de rubriek video op inmill.nl.