In samenwerking met basisschool De Klimop en De Heigalmers is er afgelopen schooljaar voor de eerste keer een muziekles georganiseerd voor de jeugd.

Dit is toch een klein succes geworden, maar liefst 10 kinderen hebben de muziekles gevolgd en met succes afgesloten middels een echt muziek diploma. De les werd gegeven door de dirigent van de Heigalmers. Er zijn zelfs al twee leerlingen aan het lessen op de trompet. Op donderdag 27 juni hebben ze een concert gegeven voor de ouders en zo hebben ze kunnen laten horen wat ze allemaal geleerd hebben.

Wij stonden ervan te kijken wat ze in een klein jaartje allemaal geleerd hebben. Het concert werd afgesloten met een nummer dat ze samen met De Heigalmers speelden. Na de diploma-uitreiking kregen ze de mogelijkheid om op de instrumenten van De Heigalmers te spelen.

Volgend schooljaar hebben ze de mogelijkheid om verder te gaan met een ander instrument, van de 10 kinderen hebben er al 5 aangegeven dat ze verder gaan.

Wij hebben inmiddels instrumenten aangeschaft zodat ze volgend schooljaar aan de slag kunnen.

Volgend schooljaar gaan we weer met nieuwe blokfluitlessen starten, dat zal in de tweede week na de vakantie gebeuren. De eerste aanmeldingen zijn alweer binnen. Blokfluiten en boeken stellen wij ter beschikking en de lessen worden weer gegeven door onze dirigent. Meer informatie krijgen de kinderen mee na het concert op school. Misschien kunnen we ze later zelfs bij De Heigalmers verwelkomen en kunnen we nog lang muziek maken met onze club!

Mochten er mensen zijn die het ook leuk zouden vinden om muziek te gaan maken bij De Heigalmers, dan is er de mogelijkheid om deel te nemen bij de muziekles voor 30+ waarvoor de eerste aanmeldingen ook al binnen zijn. Heb je muziek gemaakt en denk je; dat lijkt me leuk om weer te gaan doen of kan je geen noot lezen maar lijkt het je leuk om muziek te gaan maken, geef je dan op of kom eens langs bij de repetitie op donderdagen vanaf 20.30 uur in de Wilg. Met onze dirigent kan je dan overleggen wat de mogelijkheden zijn.

Voor meer informatie: Jo van Gemert Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Wil Jacobs (dirigent) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De Heigalmers... keigezellig!