Taalcafé bevordert de integratie en taalvaardigheid van statushouders. Om de week wordt op dinsdagavond een goed bezochte avond samen met Sociom in de bibliotheek in Mill georganiseerd. Het seizoen is op 2 juli afgesloten met een ontzettend gezellige afsluiting in het Aldendrielpark in Mill.

Maar liefst 57 personen met herkomst van over de hele wereld waren aanwezig bij de barbecue. Omdat ieder land zijn eigen gerechten kent en vele mensen enthousiast eigen gemaakte gerechten meebrachten was het een ware wereldkeuken die in het park aanwezig was. Zelfs de Nederlandse koude schotel en vruchten bowl van de vrijwillige begeleiders mocht niet ontbreken. In een ontspannen sfeer met prachtig weer werd een succesvol seizoen afgesloten. Dat de vele culturen die hier bij elkaar komen verbroederen en elkaars leven verrijken blijkt de kracht te zijn van deze bijeenkomsten.

Heb jij ook zin om deel te nemen als vrijwilliger of deelnemer van het taalcafé kom dan dinsdag 27 augustus naar de bibliotheek in Myllesweerd. Van 19.00 tot 21.00 ben je van harte welkom bij de start van het nieuwe taalcafé seizoen. Voor nu allemaal een fijne zomer gewenst!

Nel van Duren