Maandag 8 juli vergaderde de Dorpsraad Sint Hubert. In de ochtend filmde Omroep Brabant de N264 in Sint Hubert om aandacht te vragen voor de heffing voor vrachtverkeer. Lees meer hierover op www.dorpsraadsinthubert.nl. Tot 7 augustus kunt u uw zienswijze, voor of tegen de tolheffing, via www.internetconsultatie.nl doorgeven.

Dementievriendelijke gemeente

Twee vrijwilligsters kwamen tekst en uitleg geven over de ziekte van dementie. Een ziekte die toeslaat bij 1 op de 5 mensen. Met een ouder wordende bevolking krijgt iedereen wel eens te maken met iemand die lijdt aan dementie. De vrijwilligsters kwamen informatie geven om het taboe rondom dementie te doorbreken. Wat zijn de signalen en hoe kun je daarmee omgaan? Gemeente Mill & Sint Hubert gaat de uitdaging aan om een dementievriendelijke gemeente te worden. Hiervoor zijn drie werkgroepen in opgezet; 1. Doorbreken van taboe over dementie 2. Mensen met dementie tellen mee en blijven mee tellen. 3. Veilig thuis wonen, ook als je dementie hebt.

Op https://www.alzheimer-nederland.nl is veel informatie terug te vinden over dementie. Wilt u meedenken met de werkgroepen of meewerken dan kunt u zich richten tot Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De komende tijd gaan wij ook vakantie vieren. Voor tips of vragen kunt u altijd terecht bij een van de leden van de Dorpsraad of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook is de Dorpsraad via Facebook te volgen.

De volgende vergadering van de Dorpsraad is gepland op dinsdag 20 augustus. U bent van harte welkom op het openbare deel van 20:00 tot 20.45 uur in gemeenschapshuis De Jachthoorn. Voor nu een fijne zomervakantie!