Ben je bezig met positieve actie in je leven? Vicieuze cirkels en oude patronen te doorbreken, en meer te genieten van het nu? Maar vind je het nog steeds lastig om een goede invulling te vinden die daarbij past?

Dan kunnen de volgende tips je misschien wat helpen!

 1. Rust - Onvoldoende rust staat goed functioneren en verwerken in de weg. De belangrijkste factoren zijn, ontspanning en dingen doen met mensen die vooral energie geven in plaats van vragen in een rustige en prettige omgeving. Waar is dit te vinden? Bij het Senioren Hobby Centrum in Mill.
 2. Rustige omgeving - Heb je een hectisch leven en vaak mensen om je heen? Dan heb je er waarschijnlijk baat bij wat vaker een rustige omgeving op te zoeken. Een plek waar ik alle prikkels en indrukken van die dag kan verwerken en even kan opladen. Waar kan je, je opladen en ontstressen? Bij het Senioren Hobby Centrum.
 3. Rustig hoofd - Om te ontstressen en meer in het nu-moment te leven is het aan te raden iets van ontspannings- oefeningen te doen. Dit kan yoga, meditatie of mindfulness zijn, maar ook om deelnemer te worden van een van de vele hobby groepen van het Senioren Hobby Centrum.
 4. Focus en zingeving - Doe één ding tegelijk daardoor werk je juist efficiënter en ervaar je meer rust. Je hebt namelijk al je concentratie bij één bezigheid, waardoor je niet continu opnieuw hoeft in te komen. Daarbij geeft een voldaan goed gevoel iets af te maken. Is dit mogelijk? Juist bij het Senioren Hobby Centrum.
 5. Gun jezelf na hard werken ook de overgave aan ontspanning. Zijn de verwachtingen naar jezelf of naar anderen toe (of die van hen naar jou) realistisch. Bij het Senioren Hobby Centrum mag veel, moet niets!
 6. Ritme en structuur - Je wilde vrij en onafhankelijk zijn, geen verplichtingen meer: Maar ik heb gemerkt dat wát ritme en structuur toch wel belangrijk is: vrijheid is immers ook een verlies van veiligheid, houvast en zekerheid en dus niet alleen maar fijn. Bij het Senioren Hobby Centrum is ritme en structuur te vinden.
 7. Bewegen - Zie het niet als wedstrijd, obsessie of “moeten”. Vind een manier van frequentie die voor jóú goed voelen. Bij het Senioren Hobby Centrum kennen we frequenties bijv. 1x per week, 1x per maand, 2x per maand. Overdag of 's avonds.
 8. Gezond eten (en goed drinken!) - Bij een gezond lijf en leven, hoort ook een gezonde voeding. Bij het Senioren Hobby Centrum verkopen wij geen drank, hamburgers of verdovende middelen.
 9. Plezier(ige mensen) - Het zorgt voor ontspanning ,onderneem geregeld dingen waarbij je lekker kunt lachen. Diepe connecties met anderen zijn belangrijk: deze geven betekenis aan je leven. Het centrum van positiviteit is het Senioren Hobby Centrum. Daar is (haast) alles mogelijk.
 10. Een goeie is ook om te investeren in de band met je buurt- / dorpsgenoten het is fijn om te weten dat er mensen in de buurt zijn op wie je kunt rekenen als je iets nodig hebt. Bij het Senioren Hobby Centrum zit je goed. Samen delen en geven.
 11. Hulp - Als je er zelf niet uitkomt, zoek dan hulp. Hiermee toon je echt geen zwakte. Iedere hobby groep van het Senioren Hobby Centrum heeft een deskundige teamleider(ster), die jou helpt waar nodig is. Samen kunnen we veel, alleen steeds minder is ons motto.
 12. Spontane dingen - Trakteer jezelf op iets leuks (hoeft niet duur te zijn) ga een gesprekje met mensen aan. Of stuur een mailtje aan Ans Bardoel - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Bellen mag ook 06. 34484961. Gewoon doen! Maak die sprong. Word nu deelnemer van het Senioren Hobby Centrum.