“Even tijd voor een bakkie koffie”

Wat ís een hobby eigenlijk? Onder een hobby wordt in het algemeen een ontspannende activiteit verstaan die men in zijn vrije tijd uitoefent en die men graag doet. Hobby’s worden uitgeoefend uit interesse en voor het plezier, niet als betaald werk.

Het leuke van hobby’s is natuurlijk dat ze geen enkel nut hoeven te hebben. Je doet het puur voor de lol, de ontspanning en het plezier dat je er van hebt. Vele mensen willen graag dat iets ook nut heeft. Door je hobby uit te oefenen ontspan je en dat is natuurlijk weer goed voor je lichamelijke en mentale welbevinden! Zo hebben zelfs de meest “zinloze” hobby’s wel degelijk nut!

Voordelen van hobby’s zijn: Andere mensen leren kennen, nieuwe vaardigheden aanleren, gevoel van voldoening krijgen. Mogelijke hobby’s, de mogelijkheden om leuke hobby’s te kiezen zijn echt eindeloos! Stel nou dat je geen hobby’s hebt. Maar je wilt er wel graag eentje hebben. Hoe pak je dat dan aan? Dat is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Pak een pen en papier en schrijf alles op wat je interessant of leuk vindt. Laat je daarbij niet hinderen door realiteitszin. Schrijf echt alles op wat je leuk vindt. Het gaat er puur om, om te inventariseren wat je interesses zijn.

Vind je dit lastig? Dan kun je ook naar het Senioren Hobby Centrum in Mill gaan en je oriënteren door een van de 23 soorten hobby’s te bezoeken. Gewoon doen, even Ans Bardoel opbellen (06.34484961) of mailen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Mogelijk is er meteen een plaats om mee te doen, en anders laat je je naam op de wachtlijst zetten. Meer informatie zie www.seniorenhobbycentrum.nl / www.jeugdhobbycentrum.nl.