Dementie is volksziekte nummer 1 en raakt ons allemaal. Ook het bedrijfsleven. Hoe reageren jij en je collega's op een klant met dementie? In de trainingen van Samen Dementie Vriendelijk leer je in herkenbare situaties om de signalen van dementie te herkennen en hier je service op aan te passen.

Als medewerker van een onderneming of lid van een organisatie kun je op verschillende manieren in aanraking komen met dementie. Je ontmoet klanten of bezoekers met dementie op de werkvloer of in je nabijheid. Of je collega of een lid van je vereniging krijgt dementie. Hoe ga je daar mee om?

In de training ‘GOED omgaan met dementie’ leer je stapsgewijs vaardigheden die belangrijk zijn wanneer je in contact komt met mensen met dementie. Leer dementie herkennen, contact maken en iemand op de juiste manier helpen, bijvoorbeeld op straat, in de winkel of bibliotheek.

“Bij Primera Schipperheijn staat elke klant, dus ook de klant met dementie, centraal. We nemen de training dan ook op in onze leeromgeving. Fijn dat we daarmee een bijdrage kunnen leveren aan een maatschappelijk doel: dat mensen met dementie zo lang mogelijk zelfstandig kunnen functioneren”, aldus René Schipperheijn, een van de deelnemers en werkgroepleden van Dementie Vriendelijke Gemeenschap Mill en Sint Hubert.

Samen Dementie Vriendelijk helpen de kennis over dementie te vergroten en leren burgers om te gaan met mensen met dementie. Zo maken wij samen heel Nederland dementievriendelijk!

De training neemt twee tot tweeënhalf uur in beslag in groepjes van 15 tot maximaal 20 personen. Filmpjes, theorie en voorbeelden passeren de revue. Deze kan verzorgd worden in de directe omgeving van clubhuis, wijkaccommodatie of onderneming.

“Wij willen dat het algemeen bekend is dat mensen met dementie in Myllesweerd meer dan welkom zijn. Ons personeel weet na de volgende training, waarbij de overige beheerders deelnemen, hoe hiermee om te gaan”, aldus Corinne. “En de volgende training mag georganiseerd worden voor onze vrijwilligers”, zegt zij enthousiast. “Bij dementie is het zo belangrijk dat je met elkaar nog leuke en gezellige activiteiten kunt ondernemen. Wij vinden het waardevol hieraan bij te dragen”, vult collega Nancy aan.

Dementie vriendelijke gemeenschap Mill en Sint Hubert

Deze training is een initiatief van de werkgroep Dementie Vriendelijke gemeente/gemeenschap Mill en Sint Hubert. In deze gastvrije gemeente worden de handen ineengeslagen om aandacht te vragen voor onze medeburgers en hun directe omgeving met een beperking, en dementie in dit geval in het bijzonder. Een positieve beeldvorming en acceptatie van deze doelgroep in onze maatschappij.

Wilt u zich aanmelden voor deze training als ondernemer, organisatie, vereniging, burger, vrijwilliger of anderszins? Wilt u meer informatie over de training of de activiteiten van de werkgroepen Dementie Vriendelijk Mill? Wilt u wat met ons delen? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.