De AED aan de gevel van de Hoogveldseweg 76 in Mill zoekt een andere plek.

Buurtschap d’n Oeral en omgeving is al sinds 2003 Hartveilig. Als gevolg van onze verhuizing naar een appartement in het hart van Mill verdwijnt de AED op het vertrouwde adres aan de Hoogveldseweg.

Om onze woonwijk - waar wij ruim 55 jaar met veel plezier hebben gewoond - Hartveilig te houden, willen wij onze privé AED en AED-kast belangeloos ter beschikking stellen aan een buurtbewoner met affiniteit voor het AED-onderwerp. Bij voorkeur iemand die een opleiding tot burgerhulpverlener heeft gevolgd en zich heeft ingeschreven bij het burgerhulpverlenerssysteem HartslagNU.nl.

Het belang van een AED

Wanneer binnen zes minuten gealarmeerd, gereanimeerd én met behulp van een AED, gedefibrilleerd kan worden als iemand een hartstilstand krijgt, kunnen de overlevingskansen sterk toenemen. Het is daarom enorm belangrijk dat binnen een zes-minuten zone een AED beschikbaar is.

Een leven redden kan iedereen: u ook!

Tevens willen wij u oproepen om burgerhulpverlener te worden bij HartslagNu. HartslagNu is een uniek reanimatie-oproepsysteem in Nederland. Het is een netwerk van vrijwilligers die kunnen reanimeren en weten hoe ze een AED moeten gebruiken. Ook AED’s zijn in het oproepsysteem aangemeld, zodat snel duidelijk is welke AED beschikbaar is in de buurt van het slachtoffer. Om het landelijk oproepsysteem HartslagNu goed te laten werken zijn naast beschikbare AED’s ook voldoende vrijwilligers (burgerhulpverleners) nodig.

Hoe werkt HartslagNu?

Bij een 112 melding van een hartstilstand krijgen burgerhulpverleners in de buurt van het slachtoffer een oproep via hun mobiele telefoon. In dit bericht staat de locatie van het slachtoffer en of ze eerst een AED moeten ophalen of direct naar het slachtoffer moeten gaan. Zij starten de reanimatie en gebruiken als dat mogelijk is een AED en wachten totdat het ambulancepersoneel het overneemt.

Meer weten: bel Toon Hermsen 0485-451847 of kijk op www.kiesvoorleven.nl.