Foto: Jolanda Wijnen

Op dit moment beschikt Albert Heijn v.d. Ven aan de Markt in Mill ook over een achteringang. Deze is destijds gerealiseerd toen er werkzaamheden aan de voorzijde van de Albert Heijn waren en vervolgens de sloop en nieuwbouw van het Maaslandblok.

Bewoners van omgeving Wilhelminastraat, Julianastraat en Spoorstraat zouden graag zien dat deze ingang blijft en hielden een handtekeningenactie. Initiatiefnemer Theo Schepens en Herman Strik overhandigden deze aan wethouder Jos v.d. Boogaart die het centrumplan in zijn portefeuille heeft.

“Bewoners van onze buurt moeten straks 500 tot 600 meter omlopen om op het marktplein te komen,” vertelt Theo Schepens. “Vooral voor ouderen is dat best een eindje. Vroeger was er die doorgang langs kapsalon Slaats op. Als straks de achteringang dicht is bij Albert Heijn moet men dus om de apotheek heen lopen. We hebben daarom handtekeningen verzameld om zo te laten zien dat veel mensen graag die ingang zouden behouden.”

Wethouder v.d. Boogaart nam de handtekeningen in ontvangst, begreep de wens maar gaf direct aan dat de huidige achteringang zeker niet zal blijven. “Die ruimte waar deze tijdelijke achteringang nu is, zal straks gebruikt worden voor vrachtwagens die via de Julianastraat bij de winkels aan de achterzijde van het marktplein komen laden en lossen. Regelmatig zullen daar dus vrachtwagens achteruitrijden en het lijkt ons qua veiligheid niet handig als daar dan ook winkelende mensen lopen.” Volgens v.d. Boogaart is het openhouden van deze ingang geen optie en zou met familie v.d. Ven van Albert Heijn gekeken moeten worden of er andere mogelijkheden zijn voor een extra achteringang. “Als die mogelijkheid er zou zijn, dan kunnen we verder kijken wat eventueel zou kunnen.”

Luc v.d. Ven van Albert Heijn kent de wens van de omgeving. “We wisten van begin af aan dat deze ingang een tijdelijke was. Zoals de wethouder ook aangeeft is het om veiligheidsredenen niet mogelijk die ingang te behouden. We zullen zeker bij verdere ontwikkelingen van onze winkel die wens betrekken en als er mogelijkheden zijn een extra ingang maken. We denken graag met de omgeving mee om zo klantvriendelijk mogelijk te ondernemen. Maar eerlijk is eerlijk, die extra ingang is niet op korte termijn te realiseren.”