Dierenopvangcentrum Hokazo in Uden is hard op zoek naar mensen die thuis moederloze kittens, zwangere poezen en/of poezen met kittens kunnen opvangen.

Het kittenseizoen is weer gestart en de zwangere poezen en moederloze kittens volgen elkaar in hoog tempo op. De huidige pleeggezinnen zitten daardoor nagenoeg vol en de behoefte aan nieuwe opvangadressen is dan ook groot.

Ieder jaar opnieuw wordt het asiel overspoeld met kittens. Honderden hulpeloze kleintjes. Soms met moeder, vaak zonder omdat de moeder is overleden of omdat de kleintjes harteloos zijn gedumpt. In het asiel krijgen de kittens niet de aandacht en de zorg die ze nodig hebben en verdienen. Een pleeggezin is dan een ideale uitkomst.

Belang van een pleeggezin

Kittens die in huis opgroeien wennen aan huiselijke geluiden, eventuele andere huisdieren en de aandacht van mensen. Ze worden veel socialer en aanhankelijker en vinden daardoor veel gemakkelijker een liefdevol thuis. In een pleeggezin is het bovendien veel rustiger en minder stressvol en komen de katten nauwelijks in aanraking met virussen van buitenaf. Het infectiegevaar is veel kleiner en de overlevingskans dus veel hoger. Voor veel kleintjes betekent een pleeggezin echt het verschil tussen leven en geen leven.

Voorwaarden

Een pleeggezin woont bij voorkeur binnen een straal van ongeveer 15 km van een van de dierenartspraktijken waarmee Hokazo samenwerkt (Gemert, Landhorst, Boxmeer, Schaijk of Sint Michielsgestel) en heeft de beschikking over een aparte kamer en eigen vervoer (indien u met spoed naar de dierenarts moet). Daarnaast moeten eventuele eigen dieren zijn ingeënt. U kunt zelf kiezen welke dieren u graag wilt opvangen: zwangere poezen, moederpoezen met kittens of moederloze (flessen)kittens. Alle kosten voor benodigdheden en dierenarts komen voor rekening van Dierenopvangcentrum Hokazo. U investeert alleen tijd, zorg én liefde!

Wilt u Dierenopvangcentrum Hokazo helpen en een belangrijk verschil maken in het leven van veel kittens? Neem dan contact op met Hokazo, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Uw hulp is echt van harte welkom! Kijk voor meer informatie over Dierenopvangcentrum Hokazo op www.hokazo.nl of www.facebook.com/hokazo.