Foto: Anny Kuijpers

Op zaterdag 17 augustus jl. werd door de Millse Muziekvereniging met veel leden en jeugdleden inclusief ouder(s) op de traditionele wijze met een barbecue en veel gezelligheid het nieuwe seizoen ingeluid.

Aanvankelijk was deze activiteit buiten gepland. De weersvoorspellingen waren echter zo slecht dat op het laatst moment gekozen is voor de gezellige ambiance van wijkaccommodatie De Wester.

Diploma uitreiking

Voordat er gegeten kon worden werd door Rene Schipperheijn, dirigent van het leerlingenorkest, de avond geopend en na korte uitleg over de plannen van het komend jaar voor het leerlingenorkest werden de jeugdleden die geslaagd waren voor het A of B diploma naar voren geroepen en in het zonnetje gezet.
Casper Olde, Lis vd Broek, Lotte Linders, Roan Hermsen, Lise en Loek Hermens, Amber vd Elzen zijn allen geslaagd voor A diploma.
Renske Olde en Merle vd Ven zijn op resp. klarinet en dwarsfluit geslaagd voor B diploma. Allemaal van harte gefeliciteerd!
Helaas waren niet alle gediplomeerden aanwezig om het diploma in ontvangst te nemen. Zij krijgen dit op een later tijdstip.

Huldiging jubilarissen

Tijdens deze gezellige avond was er nog meer te vieren. Dit jaar waren er maar liefst 3 jubilarissen. Allen 12 ½ lid van de Muziekvereniging St. Willibrord. Zij werden in het zonnetje gezet en toegesproken door voorzitter Jolanda Hermans.
Ine Weren heeft haar opleiding al op jonge leeftijd ergens anders genoten en is na een pauze van enkele jaren in Mill muziek gaan maken. Een trouw lid dat naast de zorg als leerlingenbegeleider ook zitting heeft in de kledingcommissie.
Heel bijzonder is dat haar dochter Renske (rechts op de foto) dit jaar eveneens 12½ jaar lid is van de vereniging.
Willem Hermans (links op de foto) mag zijn koperen jubileum eveneens vieren. Renske en Willem werden door een trotse voorzitter (en moeder van Willem) toegesproken. Hieruit bleek dat Renske en Willem heel veel gemeen hadden als het om hun muzikale ontwikkeling en loopbaan gaat. Beide hebben jarenlang muzieklessen gevolgd en zijn allebei geslaagd op D-niveau. Behalve bij de repetities en optredens van de Millse harmonie spelen zij ook al jaren mee in het Regio-orkest Oost Brabant en het Vierdaagse Orkest. Dit alles doen ze met veel liefde en passie naast hun studie.
Jubilarissen, allen van harte gefeliciteerd!

Nieuwe cursus blokfluit en muzieklessen

Binnenkort starten de muzieklessen weer. Ook voor nieuwe leerlingen die blokfluit willen leren spelen start er weer een 2-jarige cursus bij Mario van de Locht. Via de basisscholen worden hiervoor folders verspreid en kan men zich hiervoor aanmelden.
Voor degenen die geen folder heeft gekregen, toch geïnteresseerd is en heel graag muziekles via de Muziekvereniging St. Willibrord willen gaan volgen op blokfluit, ander instrument of slagwerk kan zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Leeftijd speelt hierbij geen rol. U bent van harte welkom. We nemen dan z.s.m. contact met u op!