Bestuur AED Unter die Linden Anne Kohlen, Bram van Schaik, Gradus van Engelen, Marcel Arts, Theo Schepens, Ad Berends. Op de foto ontbreekt Peter Sonnemans. (Foto: Marco v.d. Broek)

Op een stralende zondagmorgen, 25 augustus, verzamelde zich een opgewekte groep buurtbewoners op het grasveld onder de lindenbomen aan de Spoorstraat in Mill, tegenover de Boerenbond.

Uitgebreide voorbereiding ging hieraan vooraf en deze voorziening is het resultaat van betrokkenheid en samenwerking van vele buurtbewoners.

Het bedrag dat nodig was voor de aanschaf is bijeengebracht door bewoners, bedrijven en buurtverenigingen binnen een straal van 300 meter van deze AED.

Tijdens de ingebruikneming werd Toon Hermsen in de bloemetjes gezet voor zijn grote bijdrage aan het hartveilig maken van Mill en de rest van Nederland. Hij schonk de verwarmde kast voor de AED, die daarmee steeds in optimale staat is voor eventueel gebruik.

Met tussenkomst van de EHBO vereniging, die het bestuur met raad en daad bijstond, werd een gulle bijdrage geschonken door de Gemeente Mill en Sint Hubert.

Theo Schepens start op korte termijn met reanimatie (herhalings-)trainingen in de Wissel, die een certificaat geven, waarmee de getrainde cursist als burgerhulpverlener bevoegd is om de AED te bedienen en zich kan aanmelden bij HartslagNu, het landelijk burgerhulpsysteem van 112. Een flink aantal cursisten heeft zich direct aangemeld, waarmee naast de vele al getrainde buurtbewoners een degelijk netwerk gaat ontstaan.

De Stichting heeft een servicecontract gesloten, zodat de AED altijd klaar is voor gebruik.

Na de officiële toespraken en de “onthulling” was er nog tijd voor koffie of een drankje en werd gezellig bijgepraat.

Voor informatie over een bijdrage of deelname aan de cursussen kunt U een email sturen naar de secretaris van de Stichting: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..