Basisschool De Schare in Sint Hubert begint het schooljaar spetterend naast haar nieuwe voetbalveldje.

Tijdens de aftrap van schooljaar 2019 - 2020 nam De Schare in Sint Hubert haar prachtige voetbalveldje met kunstgras in gebruik. Ook ging het thema water van start.

Voetbalveldje met kunstgras

Eerst werd het voetbalveldje ingewijd door enkele kinderen en meester Jos (de nieuwe directeur van basisschool De Schare en basisschool De Klimop) die hun skills lieten zien. Alle kinderen gaven een daverend applaus voor de mensen die hier in de vakantie hard aan gewerkt hebben. Dit veldje werd mede mogelijk gemaakt door Infrascoop, Hofmans tapijten, Robert Graat Hoveniersbedrijf en heel veel ouders. Super bedankt!

Thema water

Daarna nam juf Juul het woord en werd het thema ‘water’ geopend. Dit thema staat centraal tot de herfstvakantie. Waterballonnen werden in de lucht gegooid en water werd door de kinderen doorgegeven naar een bak waar een bootje steeds hoger ging drijven. Aan het einde van de eerste schooldag kregen de kinderen bovendien een heerlijk waterijsje.

Unit onderwijs

Basisschool De Schare en De Klimop werken in units. Dit betekent dat kinderen van groep 1 tot en met 4 en groep 5 tot en met 8 bij elkaar zitten en met en van elkaar leren. Elke unit heeft de beschikking over meerdere soorten lokalen en er staan per unit altijd 2 professionals voor de klas. Op deze manier kan de leerstof beter en effectiever op niveau van het kind aangeboden worden. Daardoor wordt het onderwijs meer kindgericht en minder leidend door methodes.