In 1969, na het afronden van de lagere school, bouwden 2 vrienden een hok aan de Tipweg in Wilbertoord. In diezelfde zomer bouwden 2 andere jongens een hok aan de Katwijksebaan.

Nog diezelfde zomer werd het hok aan de Katwijksebaan opgeheven en sloten deze 2 jongens zich aan bij de vrienden van de Tipweg. De vriendengroep D’n Tip was geboren met als locatie de Tipweg. (D’n Tip)

Al snel groeide deze vriendengroep uit tot 13 jonge mannen allen uit Wilbertoord. Maar ook wij hadden interesse in het vrouwelijk schoon en binnen afzienbare tijd waren we met 13 jongens en 13 meisjes.

We begonnen ’s-Avonds met een kopje koffie bij Fam. Van den Heuvel om vervolgens naar ons feest- en buurthonk te gaan. Behalve feestjes werden er vooral veel moppen getapt, sterke verhalen verteld, flink gediscussieerd maar ook veel tafelvoetbal gespeeld en muziek geluisterd. Na ruim 30 jaar werd het huis aan de Tipweg verkocht en het jongerenhonk werd omgetoverd in een praktijkruimte. Hun thuisbasis was weg maar ondanks dat iedereen ondertussen getrouwd was en kinderen had, bleef de behoefte aan samenkomen. Dit gebeurde (1x per jaar) bij vriend Geerd die ondertussen in de Twist woonde op een boerderij. Uiteraard gingen ook alle vrouwen mee en toen de kinderen nog klein waren, ook alle kinderen. Van de originele vriendengroep is er nog iedereen, van onze echtgenotes zijn er ons helaas 2 ontvallen.

Onlangs hebben we ons 50 jarig jubileum gevierd bij Geerd en Mia in den Twist. Alle met tent, caravan of camper naar deze mooie locatie met waterpoel, en daar hebben we een heerlijk weekend gehad. Gezellige muziek, maar dan alléén muziek uit onze jonge Tip tijd, en diverse quizzen o.a. met vragen over hilarische gebeurtenissen van de afgelopen 50 jaar tijdens onze vriendschap. Het eten was uitstekend verzorgd door Amanshof die vroeger ook onze hofleverancier was van onze goddelijke drank. We kunnen terug zien op een zeer geslaagd feest.