In de Griekse mythologie was de mens vooral speelbal van de goden. Als die zich verveelden zochten zij vermaak door stervelingen heen en weer te dirigeren tussen geluk en ongeluk. Dat deden ze met satanisch genoegen.

Hoewel we niet meer geloven dat Griekse goden hier de hand in hebben, is het wel duidelijk dat het soms een heel dunne scheidslijn is tussen geluk en ongeluk, tussen “alles gaat goed” en “alles gaat mis”. De oorzaken van een plotselinge omslag? Ziekte, een ongeval, ontslag, slachtoffer van bedrog… het kan iedereen treffen, en wat dan?
Als bewindvoerder hebben we in eerste plaats zorg en verantwoording voor financiële problemen, maar ook het sociale, menselijke aspect is een belangrijk onderdeel van het werk.

Van een gemeente kregen wij het verzoek contact op te nemen met John. (niet de echte naam)
John is een man van 45 jaar met behoorlijke schulden, waaronder huurschuld, en uitzetting dreigt. Kunnen jullie wat voor hem doen? Succes!
Bij de intake bleek al vlug dat de het probleem bij John breder was dan alleen een financieel.
John is vader van 3 kinderen, weduwnaar, als beroepsmilitair verschillende keren uitgezonden geweest en vooral ook psychisch behoorlijk in de knoop. Daarbij heeft hij een groot financieel probleem en hij durft niet meer en hij weet het niet meer: waar moet hij beginnen, wat kan hij doen, wat moet hij doen. De stress door zijn persoonlijke en financiële situatie is te groot en zijn idee dat hij het allemaal alleen kan oplossen, is onhaalbaar. Hij durft het niet te zeggen maar hij heeft hulp nodig. Dringend.

Als voorgenomen bewindvoerder hebben wij John eerst vergezeld naar de zitting aangaande de dreigende uitzetting. Met tranen in de ogen probeerde deze reus, oorlogsveteraan, zijn verhaal te doen. Onder voorwaarde van toekomstige bewindvoering was de woningbouwvereniging bereid een regeling te treffen en ook de rechter gunde John dat van harte.
Daarna hebben wij, in samenspraak met John, gezocht naar adequate verdere hulp.
John had geluk; hij vond hulp bij een zeer betrokken hulpverleenster die hem geweldig begeleidde en contacten legde en onderhield met diverse instanties en ervoor zorgde dat hij ook professionele psychische hulp kreeg: Hij hoefde het niet alleen te doen!

Intussen is John ernstig PTSS gediagnosticeerd maar gaat het een toch stuk beter met hem; in zijn hoofd is wat rust gekomen, hij durft gevoelens te bespreken, hij staat zekerder en positiever in het leven, hij doet vrijwilligerswerk zowel met ouderen als met jeugd en het grootste deel van zijn schulden is al opgelost.
Soms is er een dipje een financiële situatie zoals laatst een fikse boete toen John met zijn kinderen naar het strand ging. Om de tering naar de nering te zetten had hij, in plaats van allerlei dure snacks en drankjes, gezorgd voor een picknick op het strand. Gezellig, lekker samen en lekker voordelig.
Helaas was hij vergeten dat je in Scheveningen niet zomaar overal je auto kunt parkeren. Van de boete had hij drie-sterren kunnen gaan eten.
Da’s John; een geweldige kerel, een fantastische vader en -zoals de rechter zei- een financiële ramp.

Maar het komt goed. En dat is niet het werk van Griekse goden maar van samenwerkende hulpverleners, menselijk overleg en goede bewindvoering. Want goede bewindvoering is vooral mensenwerk.

Wilt u meer weten over bewindvoering of een afspraak maken:
G&H Bewindvoering, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefoon 06 1208 1549 of 06 1209 6650