Heeft u de stoute schoenen al aangetrokken en bij die eenzame meneer aangebeld? Of heeft u die mevrouw die zo somber kijkt al eens aangesproken?

Er zijn legio voorbeelden te noemen van mensen die in onze gemeente andere mensen helpen of iets voor ze doen. Wat ze zelf trouwens heel gewoon vinden. Neem die mevrouw die mooie kaarten maakt en ze in de bus doet bij iedereen waarvan ze weet dat ze jarig zijn. Dan gaat er toch een lichtje branden op je verjaardag? “Ik vind het gewoon leuk om kaarten te maken en een ander daar een plezier mee te doen”, is het nuchtere antwoord.

Of die mevrouw die al zo’n 40 jaar de krant in de bus doet bij haar buren, ze deelt hem samen met ze. “Ik ga regelmatig ook bij ze op bezoek om te kijken hoe ze het maken. Eigenlijk doe ik dat automatisch, het is zo’n ingewortelde gewoonte geworden”, meldt ze.

Of iemand die eens in de veertien dagen boodschappen doet met een alleenstaande man. “Hij vindt dat gezellig en het is ook praktisch, want hij kan die boodschappen niet dragen. Wij halen dan iets extra’s zodat hij die veertien dagen goed door komt. Gelukkig kan hij nog wel een eenvoudig potje koken”, vertelt die mevrouw.

De Werkgroep Preventie van het Lokaal Beraad Ouderenbeleid heeft op zich genomen om het onderwerp “eenzaamheid” bespreekbaar te maken en te trachten er iets aan te doen. In Mill is 51% van de 65 plussers eenzaam. Als u weet wie er op een onbaatzuchtige manier andere mensen helpt of attent is, meldt u dat dan bij Elly Meijnders, tel. 0485-455313, mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Uw informatie wordt anoniem behandeld. Bij voorbaat hartelijk dank.