Mill/Sint Anthonis - Naast het bestaande assortiment van onder andere groenten, fruit, zuivel, kaas en noten heeft Boerderijwinkel Verdaasdonk in Mill er vanaf donderdag 10 oktober ook een slagerij bij. Het assortiment wordt daarmee nog completer en voorziet in de behoefte van de klant aan kwaliteitsvlees en -vleeswaren.

Boerderijwinkel Verdaasdonk is inmiddels een begrip in Mill en omstreken. Waar het zo’n 4,5 jaar geleden begon met een wekelijkse marktkraam op de vrijdag, werd in februari 2017 de boerderijwinkel aan de Markt geopend. “Die liep meteen als een trein”, weet eigenaar Peter Verdaasdonk nog. En als rasechte ondernemer blijft hij altijd vooruit kijken. “In Mill is geen slagerij meer. Maar we merkten bij onze klanten dat daar zeker wel behoefte aan is.” Zo ontstonden de plannen voor een slagerijafdeling. “De bedoeling was om daar begin volgend jaar mee te gaan beginnen”, vertelt Verdaasdonk. “Maar alles kwam ineens in een stroomversnelling toen we afgelopen zomer in contact kwamen met dé juiste man om onze slagerij te gaan runnen: Jan Peeters. Hij kon eigenlijk vrijwel meteen bij ons aan de slag.”

Peeters zit al meer dan veertig jaar in het slagersvak en werkte jarenlang in de slagerij van de Emté in Sint Anthonis. Toen deze supermarkt afgelopen voorjaar de deuren sloot, kon Peeters terecht bij Jan Linders. “Maar die heeft in Sint Anthonis geen eigen slagerij. Voor mij dus absoluut geen uitdaging om daar te werken”, stelt de slager uit Vortum-Mullem.

Verdaasdonk hoorde via via het verhaal van Peeters en besloot meteen contact op te nemen. “Jan zou de ideale slager zijn voor ons.” En Peeters op zijn beurt hoefde ook niet lang na te denken toen Verdaasdonk hem benaderde: “Ik kan nu weer het echte ambachtelijke slagersvak uitoefenen. Ik vind het mooi om met kwalitatief goed vlees te werken en ik heb graag contact met de klanten. Het rund- en varkensvlees dat we in de boerderijwinkel verkopen, is afkomstig uit de eigen streek. Echt mooie producten voor een goede prijs.” Naast Peeters nam Verdaasdonk ook twee ervaren verkoopmedewerkers voor de nieuwe slagerijafdeling aan: Petra van de Hoven uit Landhorst en Ellen Hendriks uit Langenboom.

Omdat Peeters op het juiste moment bij Verdaasdonk in beeld kwam, kon begin september in de boerderijwinkel in Sint Anthonis al een vleesafdeling worden geopend. Peeters beschikt hier over alle benodigde professionele apparatuur om het vlees – dat wordt aangeleverd op het karkas – te kunnen bewerken tot winkelklare vleesproducten, waaronder ook vleesbeleg dat vers van het mes wordt verkocht. Vanuit Sint Anthonis wordt ook de winkel in Mill elke dag vers bevoorraad.

Feestelijke openingsdagen

Donderdag 10, vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober staan in het teken van de opening van de slagerij in Mill. Naast de verkoopmedewerkers is ook Jan Peeters zelf deze dagen aanwezig om kennis te maken en klanten te vertellen over de diverse vleesproducten. En natuurlijk kan er ook worden geproefd, staat de koffie klaar en is er een mooie openingsaanbieding: 1 kilogram half-om-half gehakt (gekruid of ongekruid) en 1 meter verse braadworst, samen voor maar 9,99 euro.

De boerderijwinkel aan de Markt 24 in Mill is van maandag tot en met vrijdag geopend van 8.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 8.00 tot 16.00 uur. Naast de winkels in Sint Anthonis en Mill heeft Boerderijwinkel Verdaasdonk ook filialen in Boekel en Cuijk.