9 oktober gaat de provincie na onze verwachting een succesvol N264 - verhaal presenteren, samen met de werkgroep heeft men een herstructurering voor de weg uitgedacht die ons moet verlossen van de problemen m.b.t. de leefbaarheid in het dorp.

Dit is enkel een illusie, de werkgroep heeft zich een beetje kunnen bemoeien met de loop van het wegvlak en aanplant van groen maar grofweg blijft de weg liggen waar die nu ligt, simpelweg omdat er géén ruimte is voor significante veranderingen.

De provincie speelde tijdens de bijeenkomsten “mooi weer”, vaak werd benadrukt “we geloven erin”. Wij dus niet want waar geloven begint eindigt het verstand: 12.000 motorvoertuigen met meer dan 20% zwaar vrachtverkeer per etmaal. De provincie gaf al aan tijdens de bijeenkomsten dat het twijfelachtig was dat de overlast weggenomen wordt door de plannen maar wellicht wat verminderd. Als vertegenwoordigers van buurtschap de Tipstaart hebben wij onder protest deelgenomen aan de bijeenkomsten, enkel alléén om de belangen van onze aanwonenden zo goed mogelijk te behartigen. Waarom onder protest ? Het door de provincie opgelegde herstructurering is GEEN oplossing van het probleem: bronoorzaak is te veel verkeer (blijft toenemen) door de kern blijven persen en deze wordt niet weggenomen.

Afgelopen maanden zijn wij op de achtergrond bezig gebleven met ijveren voor een structurele oplossing: de N264 moet gewoon weggehaald worden uit ons dorp om ons dorp leefbaar te houden ! Dag in dag uit worden wij als aanwonenden geconfronteerd met enorme overlast van het verkeer en als je zelf niet aan de weg woont, heb je ook géén ervaring met de consequenties. Tijdens de bijeenkomsten met de provincie zaten ook dorpsgenoten aan tafel die ver weg wonen van de weg en iedere keer weer als wij tegenargumenten ter sprake brachten ageerden zij tegen ons. Hier was toch duidelijk sprake van eigen belangen want een iedere andere oplossing voor de weg buiten de dorpskern, kan inderdaad gevolgen hebben voor mensen die nu niet aan de weg wonen maar moeten wij wel als aanwonenden dan tot in lengte van jaren opgescheept blijven met enorme hoeveelheden verkeer voor onze deur waardoor ons woongenot en de leefbaarheid blijvend kapot gemaakt wordt ? Nee dus !! We respecteren ieders mening maar we leven in een democratisch land en komen op voor onze belangen.

Er is contact geweest met de lokale politiek, met de provinciale politiek en ook landelijk zijn we nu bezig: wij geven NIET op want wat de provincie nu door onze strot duwt is gewoon onaanvaardbaar. Ondanks de vele handtekeningen weigert men de genomen beslissing m.b.t. het opkalefateren van de huidige weg opnieuw te bezien. Zijn wij soms minder dan de inwoners van Haps die na jaren van ellende nu wel verlost zijn van die enorme verkeersstroom door hun dorp ?

Verder willen we nog benoemen dat er een veiligheidsrapport is opgesteld door de brandweer over het vervoer van gevaarlijke stoffen door ons dorp: hoewel de kans op een ongeluk daarmee niet groot wordt geacht, wordt wel degelijk benoemd dat de gevolgen zeer ernstig zullen zijn omdat er zoveel woningen rondom de N264 staan. Aangezien het alsmaar drukker blijft worden met zwaar vrachtverkeer, neemt de kans hierop gewoon toe: is dat dan aanvaardbaar ? Nee, dus!

Wij gaan door met de strijd!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Werkgroep "De weg moet weg"
Huub Schuurmans, Hans Brouwers en Henri van de Pol