Het is het kloppend hart van Mill-West – accommodatie De Wester bestaat binnenkort 25 jaar. Bedoeling is om dit gezamenlijk met de gebruikers, wijkbewoners en vrijwilligers te vieren op 8 en 9 mei 2020.

Wijk accommodatie De Wester is ontzettend belangrijk voor het sociale gebeuren (de Huiskamer) in Mill West. Zeer veel activiteiten vinden er plaats: Muziek, sport, dansen, biljarten, bridge, schoolgym, vergaderingen, maar ook het stemmen bij verkiezingen. Het is bijna te veel om op te noemen wat er elke dag, week, maand of jaar allemaal gebeurt. ‘Bijna elke dag is hier wel iets te doen’. Afgelopen seizoen meer dan 40.000 bezoekers.

De gebruikers hebben ervoor gezorgd dat De Wester in die jaren gegroeid is, tot een professioneel gemeenschapscentrum waar Mill-West zeer trots op is. Die volledig voldoet aan de behoefte en wensen. Wie zijn deze gebruikers? Om iets terug te doen, gaan we deze gebruikers voorstellen.

Bridge Club-Mill: Bridge is een boeiend en gevarieerd kaartspel, waar je veel plezier aan kunt beleven. Je speelt het samen met een partner en probeert door middel van biedingen tot het juiste (bridge)contract te komen en daarin de beste resultaten te behalen. Dat klinkt wellicht ingewikkelder dan het is, want iedereen kan bridge leren.

Onderzoek heeft uitgewezen dat bridge, als denksport, ontzettend veel positieve effecten heeft op de gezondheid, de hersenactiviteiten en het geheugen. Daarnaast is het sociale aspect misschien nog wel belangrijker. Leren bridgen wordt dan ook met recht gezien als een verstandige investering voor de oude dag. Bridgeclub Mill is een officiële vereniging die aangesloten is bij de Nederlandse Bridge Bond. De vereniging bestaat al sinds 1996 en heeft momenteel zo’n zestig leden. De thuisbasis is Wijkaccommodatie De Wester in Mill. Daar wordt buiten de vakantietijd op woensdagmiddag “vrij” en op donderdagavonden in competitieverband in een gezellige atmosfeer gebridged.

Heb je ook zin om te bridgen of wil je leren bridgen? Neem dan gerust contact op met Miep Peters (telefoon 0485-452096).

Meer informatie over De Wester vindt u op Facebook, www.dewestermill.nl en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..