Foto: Cockie Kremers

Het was daags na zijn 24e verjaardag dat Kevin Paters (23 juni 1994) uit Mill de stap nam om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan.

“Af en toe deed ik al wat klussen, ik had al het gereedschap al en ook een eigen bus, dus de stap was niet zo groot om toen fulltime zelfstandig ondernemer te worden. En nu ruim een jaar later heb ik er zeker geen spijt van dat besluit toen genomen te hebben.”

Officieel is Kevin metselaar. “Maar bij een dergelijke opleiding leer je ook alle andere zaken die bij bouwen en verbouwen komen kijken. Ook in de praktijk leer je veel van de andere zaken als timmeren, tegelzetten en bijvoorbeeld stroom en het werk van een loodgieter. Maar metselen is wel mijn specialiteit. Voor de grotere werken waarbij we bijvoorbeeld een badkamer verbouwen, dan schakel ik collega’s in die het specialistische werk verzorgen.”

Na zijn opleiding bleef Kevin werken bij het bedrijf waar hij ook stage had gelopen. Daarna stapte hij nog over naar een ander aannemersbedrijf. “Ook daar werd ik erg vrijgelaten in plannen van werk, overleg met de klanten en inschakelen van andere ondernemers om bouw- en verbouwwerkzaamheden uit te voeren. Naast het werk zelf wat ik erg leuk vind, merkte ik dat het plannen van werk en met klanten hun wensen en ideeën bespreken ook leuk vond. Toen kwamen ook de eerste vragen bij mij persoonlijk of ik bepaalde klussen aan wilde nemen. En toen besloot ik dus om geheel zelfstandig verder te gaan, wat mijn werkgever van toen overigens wel begreep.”

Ondanks het gegeven dat Kevin een eenmansbedrijf heeft, neemt hij ook complete nieuwbouw en grotere verbouwingen aan. “We hebben een cluster met een hele club zelfstandig ondernemers, van stucadoors tot dakdekkers en van loodgieters en timmerlieden tot elektriciens, schilders en natuurlijk mijn vader, hij is tegelzetter. We schakelen elkaar in om klussen aan te nemen en uit te voeren. Daardoor hebben we een totaalpakket aan vaklui, ieder op zijn eigen gebied en kunnen we ook redelijk makkelijk plannen.” Voor de klant blijft er 1 aanspreekpunt. “Degene die het karwei aanneemt blijft aanspreekpunt voor de klant en verantwoordelijk voor de planning en uitvoering.”

Mooi aan dit werk vindt Kevin de variatie. “Bij bijvoorbeeld een verbouwing, begin je met luisteren wat men wil. Daarna kijken we samen wat echt kan en haalbaar is en uiteraard wat het gaat kosten.” Kevin vertelt dat bij de uitvoering vaak de opdrachtgever ook meewerkt. “Hoe meer men zelf doet, hoe voordeliger het uiteraard is. Denk aan bijvoorbeeld het slopen van bestaande bouw, helpen met klaarzetten van materiaal en overige klussen die men zelf kan doen.” Bij dit soort werk gaat alles op basis van een uurtarief. “We nemen ook hele verbouwingen aan waarbij we tevoren een vaste prijs afspreken, dat ligt er maar net aan wat men zelf wil.”

Kwaliteit staat bij Kevin hoog in het vaandel. “Vooral bij verbouwingen kom je bij het slopen ooit werk tegen waarvan ik dan denk, hoe heb je dit zo kunnen of durven maken. Dat geldt ook bij tarieven die men tegenwoordig durft te vragen.” Kevin heeft bij het maken van werk meestal één regel. “Ik maak het werk zoals ik het ook zou doen als het mijn eigen huis zou zijn.”

Meer weten? Neem dan contact op met:

Kevin Paters Bouw en Verbouw
Molenheidseweg 7
5451 HD Mill
06 - 55 37 66 49
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zie voor een overzicht van werkzaamheden ook de Facebookpagina.