Anke Verweijen (Foto: Ernie Buts)

21 oktober, de eerste dag van de nationale donorweek, is de documentaire over Dennis Verweijen in première gegaan. Twee jaar geleden overleed hij op 37-jarige leeftijd aan de gevolgen van leukemie.

Documentaire Papa’s bloed

In de documentaire ‘Papa’s bloed’, geproduceerd door journalist en filmmaker Edith van Zalinge, wordt duidelijk wat het betekent als je ziek wordt terwijl je in de bloei van je leven bent en er geen stamceldonor voor je is. Aan het woord zijn onder andere de ouders van Dennis, Maarten van der Weijden, artsen en ook de Millse Guus Bastiaans. Guus heeft inmiddels ervaren hoe het is om stamcellen af te staan en daarmee iemand anders een kans op overleving te geven.

De documentaire vertelt een mooi, puur en intens verhaal. Het gaat over liefde, over hoop en hoe je ondanks een levensbedreigende ziekte toch kwaliteit kunt geven aan je leven. Dankzij Dennis hebben zeer veel mensen in Nederland zich aangemeld als stamceldonor.
Maar Anke, de vrouw van Dennis, hoopt dat het er nog veel meer worden zodat niemand de boodschap meer hoeft te krijgen die Dennis kreeg…“Het spijt ons, we hebben geen donor voor u.”

De documentaire is te zien op de website www.papasbloed.nl of bekijk hem via deze link.