Vrijdag 11 oktober is de fietsverlichting van leerlingen van de LenS in Mill gecontroleerd. Ondersteund door veel vaardige handen van vrijwilligers van het Senioren Hobby Centrum zijn de fietsen gecontroleerd en zijn kleine reparaties uitgevoerd.

De actie wordt zoals elk jaar georganiseerd door de verkeersouders als de wintertijd ingaat. Het moment om te zorgen voor goede verlichting. Bij duisternis is goede fietsverlichting noodzaak. Het verkleint de kans op een ongeval aanzienlijk.

Zoals één van de verkeersouders aangaf “Het is behalve heel erg nuttig ook gewoon leuk om samen te werken met de erg enthousiaste mensen van het Senioren Hobby Centrum. De fietsen worden ook bijna elk jaar wat beter. Dat viel dit jaar echt op, bijna allemaal redelijke tot goede fietsen. Helaas zijn er af en toe nog fietsen waar de verlichting niet helemaal van werkt, terwijl het soms maar een kleinigheidje is zoals het vervangen van batterijen. Wat ook opvalt is het aantal banden wat te zacht is, dat fietst niet lekker, maar dat hebben we natuurlijk snel verholpen”

“De hulp van het Senioren Hobby Centrum wordt erg gewaardeerd. Zonder hun technische hulp is het een stuk lastiger om te organiseren. De samenwerking is heel fijn, we hopen dan ook dat deze samenwerking lang standhoudt.”

De fietsen van de kinderen zijn in orde. Nu is het aan de ouders om af en toe samen met de kinderen te kijken of de verlichting nog steeds goed werkt. En natuurlijk geven we allemaal het goede voorbeeld en gaan goed verlicht de weg op.