Met je neus in de boeken, samen lezen of voorgelezen worden! Dat doen de kinderen van de Kameleon in Mill dagelijks een half uur tijdens LIST-lezen (Lezen IS Top).

Op 2 oktober ging De Kinderboekenweek van start met het thema‘Reis je mee’. Verhalenvertelster Mieke Aalderink kwam speciaal voor dit kinderboekenfeest naar de Kameleon.

Het verhaal voor de jonge kinderen ging over een jongen, ‘Kereltje’. Kereltje ging op reis met zijn zelfgemaakte karretje. Hij voelde zich niet alleen, want hij ontmoette heel veel nieuwe vriendjes onderweg; Eend, Schaap, Spin en Ezel. Ze gingen op reis langs het graan, het bos en de zee.

Mieke nam de oudere kinderen mee naar vroeger, naar 1824. Het was een aandoenlijk verhaal over een meisje en haar broertje die op zoek waren naar hun ouders. Ze leefden in een hutje aan de oevers van de Maas. Op een dag werden ze wakker, maar waren ze hun ouders kwijt. Een boer nam de kinderen mee naar zijn huis, maar hij was niet zo vriendelijk. Ze moesten hard werken en kregen weinig te eten. Dan besluiten ze om te vluchten…. Gelukkig liep het goed af en na een heel spannend avontuur vonden de kinderen hun ouders terug in Den Bosch.

We hebben genoten van het enthousiasme van de verhalenvertelster en de betrokken kinderen.

In de groepen 7 en 8 van de Kameleon is bekend wie naar het Voorleeskampioenschap van Mill mag. Het waren dit jaar weer fantastische kandidaten; Bente, Noor, Kai, Ahmed en Sem uit groep 8 en Gijs, Fay, Teije, Nynke en Ebby uit groep 7.

Bente Claassen is de winnares en vertegenwoordigt de Kameleon tijdens de Millse kampioenschappen die binnenkort in Myllesweerd gehouden worden.