Foto: Toon Willems

Het is het kloppend hart van Mill-West - accommodatie De Wester bestaat binnenkort 25 jaar. Bedoeling is om dit gezamenlijk met de gebruikers-wijkbewoners - vrijwilligers te vieren 8-9 mei 2020.

Wijkaccommodatie De Wester is ontzettend belangrijk voor het sociale gebeuren in Mill West. Zeer veel activiteiten vinden er plaats: Muziek, sport, dansen, biljarten, bridge, schoolgym, vergaderingen, maar ook het stemmen bij verkiezingen. Het is bijna te veel om op te noemen wat er elke dag, week, maand of jaar allemaal gebeurt. Te denken verder o.a. aan de Huiskamer wekelijks zeer actief, proberen voor behoeftige inwoners en hun mantelzorgers in Mill en omgeving een zinvolle dagbesteding te creëren door middel van inzet van vrijwilligers waardoor professionele inzet minder snel nodig is.

De gebruikers hebben er voor gezorgd dat De Wester in die jaren gegroeid is, tot een professioneel gemeenschapscentrum waar Mill-West zeer trots op is. Die volledig voldoet aan de behoefte en wensen. Wie zijn deze gebruikers? Om iets terug te doen, gaan we deze gebruikers voorstellen:

Sportvereniging hart in Actie- Gezellig en pittig sporten - en bewegen!

Bij Sportvereniging Hart in Actie kunnen mensen met een chronische aandoening zoals hart- en vaatziekten, diabetes, astma of COPD verantwoord sporten en bewegen. Je kunt over sporten lezen, filmpjes kijken, naar verhalen luisteren, maar het zelf doen is toch gewoon het mooiste en het beste. Samen met mensen met een chronische aandoening verantwoord, gezellig maar ook pittig sporten.

Niet om een prestatie neer te zetten, maar lekker met een groep sporten. Na een verantwoorde en leuke warming up gaat men volleybal of wandelvoetbal spelen. Beweging en sport helpen je gewicht op peil te houden en is goed voor je hart- en bloedvaten, botten en hersenen. Regelmatig bewegen verkleint het risico op tal van chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten, botontkalking en depressie. Werken aan een goede conditie is dus zeker de moeite waard.

Voor meer informatie kunt u terecht bij: Wilma de Klein telefoon 06-10125101.

Bezoek ook de website van Hart in Actie: www.hartinactiemill.nl.

Meer informatie over De Wester vindt u op Facebook / www.dewestermill.nl / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..