Vorig jaar stapte 1,8 miljoen Nederlanders over naar een andere energieleverancier. Tegelijkertijd stegen de tarieven fors en betaalt een gemiddeld gezin in 2019 ruim €160,- meer voor de energierekening dan in 2018 en zelfs meer dan €200,- meer dan in 2017.

Overstappen naar een andere leverancier en profiteren van de korting die nieuwe klanten krijgen, lijkt dus de enige manier om de stijging in energiekosten enigszins in toom te houden.

Nieuwe klanten krijgen korting

Nieuwe klanten krijgen van energieleveranciers een scherp tarief en leuke extra’s zoals een cashback of welkomstkorting. Bestaande klanten krijgen dat bij hun energieleverancier niet. Die betalen gewoon de hoofdprijs. De enige manier om dus te besparen op de energiekosten is door over te stappen naar een andere energieleverancier. Maar naar welke energieleverancier moet je dan overstappen? En hoe weet je zeker dat dit een goede keuze is?

Vrijblijvend inschrijven

De beste manier om optimaal te besparen en zeker te zijn dat je kiest voor het allerbeste aanbod en een goede energieleverancier is door mee te doen aan een Energie Collectief. U kunt zich vrijblijvend hiervoor aanmelden. Als Neije Krant attenderen we u op deze mogelijkheid, wij zijn geen partner of organisator van dit collectief.

Via de website: www.besparenmetdeneije.nl kunnen alle lezers van deze krant en website zich vrijblijvend aanmelden.

Inschrijven is geheel vrijblijvend, gratis en is in een halve minuut geregeld. Na het sluiten van de inschrijfperiode worden alle inschrijvingen verzameld. In de tussentijd starten de onderhandelingen met de energieleveranciers. Alleen energieleveranciers met een goede staat van dienst worden hiervoor benadert. Deze leveranciers bieden tegen elkaar om hun aanbod te mogen doen aan alle consumenten die zich inschrijven voor het Energie Collectief.

Na de onderhandelingen wordt alleen het allerbeste aanbod naar de ingeschreven deelnemers per mail toegestuurd. Na ontvangst van dat energieaanbod is direct eenvoudig de persoonlijke besparing in te zien. Daarna kunt u zelf bepalen of u op het aanbod in wilt gaan of niet.

“Als ik wist dat dit zo makkelijk was, dan had ik het veel eerder gedaan”

De overstap van de ene naar de andere energieleverancier is de afgelopen jaren eigenlijk een fluitje van een cent geworden. Vanuit de netbeheerder wordt de overstap van de ene naar de andere leverancier eenvoudig administratief geregisseerd waardoor dit vlekkeloos verloopt. U stapt daardoor eenvoudig over en komt nooit zonder stroom of gas te zitten.

Doe mee!

Wees er snel bij! U kunt zich nog tot 25 november inschrijven, dus wacht niet te lang. Hoe meer mensen mee doen hoe scherper de tarieven zullen zijn. Inschrijven kan via de website: www.besparenmetdeneije.nl.