In november kunnen groep 8-leerlingen en hun ouders proeven aan het onderwijs op het Udens College. Op 11 november is de UC more | proefavond bij de sector havovwo en op 14 november bij het vmbo. Op beide avonden kunnen leerlingen en ouders ook een proefles volgen van de vrijeschool.

Onderwijs ervaren in proeflessen

Op de proef-avonden kunnen leerlingen korte proeflessen of workshops volgen bij ons op school. Zo kunnen ze zelf ervaren hoe het onderwijs op het voortgezet onderwijs is. Ze maken al kennis met docenten van het UC en andere toekomstige brugklassers, ze zien al enkele lokalen en proeven aan enkele vakken en werkvormen. Zo krijgen leerlingen al een indruk van hoe het is om naar het Udens College te gaan.

Ook proefles vrijeschool

Het Udens College onderzoekt of het volgend schooljaar kan starten met een vrijeschool-stroom. Tijdens de proefavonden kunnen leerlingen en ouders daarom ook een proefles volgen van de vrijeschool. Op beide locaties zijn er vrijeschool-proeflessen.

Meer informatie en aanmelden

Informatie over de proeflessen en het aanmelden voor deze avonden is te vinden op: www.udenscollege.nl. Op deze website is ook meer te lezen over het initiatief voor de vrijeschool-stroom voor voortgezet onderwijs in Uden.