Wie wint op vrijdagmiddag 15 november de Ondernemersprijs van de gemeente Mill en Sint Hubert 2019? Er zijn 5 ondernemers genomineerd.

Inwoners konden tot maandag 21 oktober kandidaten aandragen. De 5 meest genoemde maar ook best beargumenteerde ondernemers zijn nu genomineerd. Op vrijdagmiddag 15 november, de Nationale Dag van de ondernemer zal de winnaar bekend gemaakt worden. Wethouder Jos van den Boogaart gaat hiervoor die middag op pad. Dit is allemaal live te volgen tussen 12.00 uur en 16.00 uur via de Lokale Omroep Mill.

Jury

Totaal geven 9 verschillende organisaties punten. Eentje daarvan is een online poll op inmill.nl. Tot maandag 11 november kan hier iedereen zijn of haar stem uitbrengen. Deze poll telt mee als 1 jurylid. Overige punten komen van de gemeente Mill en Sint Hubert, Ondernemers Collectief Mill, Horecavereniging, Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen, Ontdek Mill, De Neije Krant, Lokale Omroep Mill en de winnaars van 2018. Op inmill.nl, de Lokale Omroep Mill en Omroep Land van Cuijk zijn ook korte interviews te zien met de 5 kanshebbers.

Genomineerden

Hier de 5 genomineerde ondernemers met een samenvatting van de argumenten die we ontvingen en die mede zorgden voor hun nominatie:

Plaza de Frietkraam - Mill

Nancy en Ben Ruwiel laten zien ondernemers te zijn die naar de toekomst kijken en hun onderneming uit te willen breiden. Zij nemen een andere zaak over om die te verbouwen naar Frietkraam en Zo om daarna de huidige zaak om te toveren tot een ijssalon. Naast een uitbreiding van het huidige horeca-aanbod in Mill ook een mooie trekker voor bezoekers uit de hele regio.

Brasserie d’n Buurman - Mill

Sjors Dollevoet is al vele jaren actief in de horeca en werkzaam als zelfstandig ondernemer. Hij had begin dit jaar het lef om een nieuw avontuur aan te gaan door een brasserie te openen in het voormalige Blokkerpand. Iets totaal nieuws in het Millse centrum. Gezien de vele positieve reacties vooraf en de vele klandizie sinds de opening, voorziet dit concept in een behoefte.

Café Broers - Sint Hubert

Kees en Piet van Strijp besloten om het enige echte café in Sint Hubert over te nemen en het te verbouwen tot weer een echt dorpscafé. Een café waar elke inwoner welkom is en waar men ook terecht kan voor de gebruikelijke feesten en partijen. Ook organiseren ze zelf activiteiten zoals muziekavond. Café Broers draagt hiermee bij aan de bevordering van de leefbaarheid in Sint Hubert.

Klomp Advies - Mill

Angela en Pedro Klomp besloten hun kantoor aan de Stationsstraat rigoureus te verbouwen, uit te breiden en te verfraaien. Een aanwinst voor het straatbeeld in het Millse centrum. Daarnaast zorgen zij op een laagdrempelige manier, samen met vooral lokale werknemers voor diensten als bankzaken, makelaardij, hypotheken en verzekeringen. Hun kantoor is naast een visuele aanwinst voor het centrum, ook qua dienstverlening een mooie aanvulling.

Bakkerij Verkerk - Langenboom

Regien en Jos Verkerk zijn met hun bakkerij in Langenboom meer dan een winkel om brood en aanverwante levensmiddelen te kopen. Zij zijn ook ondernemers die zorgen voor werkgelegenheid en leefbaarheid in de dorpskern van Langenboom. Naast een gevarieerd aanbod aan producten op het gebied van brood en banket, dragen zij op verschillende manieren ook bij aan het lokale verenigingsleven. Een onderneming met liefde voor het vak en de klanten, dat blijkt ook uit het gegeven dat Jos nog altijd zelf brood bezorgd bij klanten thuis.

Organisatie

De ondernemersprijs gemeente Mill en Sint Hubert 2019 is een initiatief van De Neije Krant en wordt ondersteund door de gemeente Mill en Sint Hubert, Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen, Ontdek Mill, Ondernemers Collectief Mill en de Horecavereniging Mill en Sint Hubert.