Vanaf maandag 25 november is het niet meer mogelijk om via de Julianastraat Albert Heijn v.d. Ven aan de Markt te bezoeken. De tijdelijke ingang is vanaf die dag gesloten.

Deze is destijds gerealiseerd toen er werkzaamheden aan de voorzijde van de Albert Heijn waren en vervolgens de sloop en nieuwbouw van het Maaslandblok. Nu deze is afgerond, vanaf 27 november is Kruidvat er actief, vanaf 4 december Terstal en na de jaarwisseling ook de Hema, sluit de tijdelijke achteringang.

Eerder hielden buurtbewoners een handtekeningenactie om de achteringang permanent open te houden. Wethouder v.d. Boogaart nam de handtekeningen in ontvangst, begreep de wens maar gaf direct aan dat de huidige achteringang zeker niet zou blijven. “Die ruimte waar deze tijdelijke achteringang nu is, zal gebruikt worden voor vrachtwagens die via de Julianastraat bij de winkels aan de achterzijde van het marktplein komen laden en lossen. Regelmatig zullen daar dus vrachtwagens achteruitrijden en het lijkt ons qua veiligheid niet handig als daar dan ook winkelende mensen lopen.” Volgens v.d. Boogaart is het openhouden van deze ingang dus geen optie.

Luc v.d. Ven van Albert Heijn kent de wens van de omgeving. “We wisten van begin af aan dat deze ingang een tijdelijke was. Zoals de wethouder ook aangeeft is het om veiligheidsredenen niet mogelijk die ingang te behouden. We denken graag met de omgeving mee om zo klantvriendelijk mogelijk te ondernemen, dus we vinden het erg jammer dat de ingang moet sluiten. Maar het behouden van de ingang zou onveilige situaties opleveren.”