Het Regio-orkest Oost-Brabant (ROB) viert zijn koperen jubileum. Het orkest bestaat 12,5 jaar. Begin volgend jaar wordt een jubileum-concerttour gemaakt met optredens in Mill, Zeeland, Wanroy en Gennep. De concerten van het orkest zijn altijd gratis toegankelijk.

Het ROB timmert al 12½ jaar lang aan de weg om harmoniemuziek in de regio te bevorderen. Dit doet het door amateurmuzikanten een extra gelegenheid te bieden zich muzikaal te ontwikkelen. Het ROB is een projectorkest met amateurmuzikanten uit de hele regio Oost-Brabant, het Land van Cuijk, de regio Boekel/Uden/Zeeland en het Rijk van Nijmegen. Het harmonieorkest staat onder leiding van dirigent Bart van Zutven. Het telt in dit jubileumseizoen maar liefst 60 muzikanten. Sinds half oktober wordt wekelijks in Wanroij gerepeteerd aan een muzikaal programma dat tijdens een viertal concerten in januari ten gehore zal worden gebracht.

“Het ROB doet zijn concerten over het algemeen samen met andere orkesten uit de regio. Dit jaar is dat samen met orkesten uit Wanroij, Zeeland en Mill. Vanwege het jubileum geven we dit jaar het eerste concert helemaal alleen. Dat wordt een extra feestelijk concert waarbij ook ruimte is om de geschiedenis van het ROB wat nader te belichten.” zegt Albert de Vaal, voorzitter van het projectorkest.

De muziek van het ROB bestaat al 12½ jaar uit een mix van klassieke harmoniemuziek en prettig in het gehoor liggende lichte muziek. Dit jaar is dit het geval met muziek van Bernstein en Reed, maar ook van de populaire animatiefilm ‘How to train your dragon’ van John Powell. Dirigent Bart van Zutven is al 12½ jaar verantwoordelijk voor de muzikale kwaliteit van het ROB. “Elk jaar weer leveren de muzikanten een uitmuntende prestatie”, zegt hij, “Zeker als je beseft dat ze in 10 weken tijd een aansprekend concert moeten instuderen. Ook voor mij is dat een hele klus, maar zij moeten het uiteindelijk doen. Ga er maar aan staan!”

De aftrap van de concertreeks is op zaterdagavond 11 januari in Wanroij. Daarna volgen concerten in Zeeland (zondagmiddag 12 januari), Mill (zaterdagavond 18 januari) en in Gennep (zondagmiddag 19 januari).

Meer informatie: www.regioorkest.nl.