Foto: Cockie Kremers

Per 1 januari aanstaande nemen Simone en Sander v.d. Wijst uit Mill het bedrijfspand van de Smaakmakers aan de Houtzagerijstraat 25 in Mill over.

“Wij bestaan nu alweer vijf jaar en waren op zoek naar mogelijkheden om uit te breiden,” vertelt Simone. “Via een gezamenlijke zakenrelatie kwamen we met elkaar in contact en toen was het snel geregeld.”

Smaakmakers Mill

“Kasteel Tongelaar slokt zoveel van onze tijd op, dat het deel catering erbij in dreigde te schieten,” vertelt Hans v.d. Steijn. “Wij houden niet van half werk en hebben daarom besloten ons volledig te gaan richten op de activiteiten in en rond Kasteel Tongelaar. Daarnaasr zouden we kijken of we het deel catering en onze bedrijfsruimte aan de Houtzagerijstraat aan iemand over zouden kunnen dragen.”

Het bedrijf Smaakmakers Mill bestaat sinds 2009. “Dat zijn Hans en ik samen begonnen toen ik stopte met het café aan de Hoogstraat hier in Mill,” vertelt Emil Minten. “Dat draaide vanaf het begin erg goed. Van diner aan huis tot hapjes op feesten en van lunches tot grote buffetten. We hebben het allemaal gedaan. Sinds 2013 hebben we het bedrijfspand met keuken aan de Houtzagerijstraat waar alles wordt voorbereid en waar we nu ook nog voor Tongelaar al het eten maken.”

Kasteel Tongelaar

Sinds maart 2016 exploiteren Emil en Hans Kasteel Tongelaar. Hans: “Dat is van begin af aan zo hard gaan lopen. Dat hadden we echt niet verwacht. We wilden Smaakmakers en Tongelaar naast elkaar laten draaien als 2 bedrijven, maar dat lukt gewoon niet meer.” “We hebben veel bruiloften en partijen op Tongelaar, lunches op woensdag en zondag, asperge en wild pop-up restaurant en diverse vaste activiteiten en evenementen per jaar,” vult Emil aan. “Dat vergt veel tijd waardoor we steeds vaker opdrachten voor catering niet aan konden nemen en helaas soms zelfs moesten annuleren.” Vandaar dat Emil en Hans het besluit hebben genomen te stoppen met catering op locatie en zich volledig te gaan richten op de exploitatie van Kasteel Tongelaar.

Sansi Party

Simone en Sander v.d. Wijst runnen sinds vijf jaar Sansi Party. Sander: “Naast catering doen we ook veel in de verhuur van partymateriaal, meubels en allerlei andere accessoires wat hoort bij het organiseren, inrichten en aankleden van feestruimtes. We gebruikten nu vaak een keuken in Zeeland om catering voor te bereiden, maar die ruimte is eigenlijk te klein. Ook misten we een eigen ruimte om klanten te ontvangen, dat kan straks allemaal aan de Houtzagerijstraat.” De bovenverdieping van het pand gaan Simone en Sander inrichten als een showroom. “We hebben diverse soorten meubilair waarmee we op locatie een feestruimte in kunnen richten. Dat gaan we hier opstellen en hier komt dan ook het kantoor,” vertelt Simone. “Op zondag 5 april houden we een officiële opening en open dag, zodat iedereen kan komen kijken.”

Overdracht

Emil: “Het is niet zo dat we nu erg emotioneel zijn over de overdracht van het pand en de catering, maar we hebben wel Smaakmakers helemaal opgebouwd, hebben er de ondernemersprijs mee gewonnen en wilden het niet zomaar stoppen. Wij zijn blij dat Simone en Sander het nu overnemen.”

Meer weten over Sansi Party & Events in Mill? Bel 06-23917674, like de Facebookpagina en zie ook www.sansiparty.nl.