Lever uw Douwe Egberts waardepunten in voor de voedselbank en oud & vreemd geld voor blinden in de 3e wereld.

Sinds 2012 organiseren Lionsclubs jaarlijks een landelijke inzamelingsactie van Douwe Egberts waardepunten. Die waardepunten worden door Douwe Egberts omgewisseld tegen pakken koffie ten gunste van voedselbanken.

Douwe Egberts steunt deze actie, want het merk wil mensen in Nederland dichter bij elkaar brengen. Koffie kan gezien worden als een uitnodiging om contact te maken en door dat contact worden onderling bestaande banden versterkt. Douwe Egberts heeft dan ook toegezegd alle donaties met 15% te verhogen!

Bij de vorige acties werden in totaal 160.000.000 waardepunten ingezameld, landelijk goed voor 330.000 pakken koffie, dus ongeveer 1 pak koffie voor 500 punten.

De volgende inzamelingsactie vindt plaats gedurende de maand december 2019. De actie zal ditmaal worden gecombineerd met het inzamelen van oud een vreemd geld. De Nederlandse Lionswerkgroep Blinden zamelt al jaren oud en vreemd geld in. Via eigen wegen wordt dit geld omgewisseld in euro’s en voor iedere 10 euro kan in de 3e wereld een blinde die lijdt aan staar worden geopereerd, waarna men weer normaal kan zien.

Bijna iedere Nederlander heeft oud of vreemd geld in huis liggen waar niets mee wordt gedaan. Dankzij deze actie is er nu een prachtige bestemming voor.

Vanaf 1 december zullen er inzamelingsdozen staan bij de meeste grote supermarkten in Nijmegen Groesbeek en het land van Cuijk. Zowel de Douwe Egberts waardepunten als het oude en vreemde geld kunnen daarin worden gedeponeerd.

In de regio Nijmegen, Groesbeek en het land van Cuijk zet de Lions club Nijmegen Brabantse poort zich hiervoor in. Ze plaatsen de dozen en tellen de punten en het geld. De koffie gaat naar de voedselbank in Nijmegen, Groesbeek en het land van Cuijk. Evenals voorgaande jaren hopen ze op heel veel punten zodat er weer duizenden pakken koffie beschikbaar komen. Voor informatie kunt u kijken op http://lionsnijmegenbrabantsepoort.nl. Ook dit jaar maakt iedereen weer kans op een mooi horloge, doe de punten of geld in een envelop met daarop uw naam en telefoonnummer. Uit de inzenders verloten wij een echt Bering horloge.