Foto: Cockie Kremers

2019 loopt op het einde. Nog enkele dagen en het is 2020. Een nieuw jaar met weer volop de mogelijkheid voor nieuwe plannen, nieuwe ontwikkelingen en ook ongetwijfeld weer mooie nieuwe kansen en uitdagingen.

Als bestuur, redactie en alle andere betrokkenen van De Neije Krant zijn we er helemaal klaar voor en willen we er samen met u weer een mooi nieuw jaar van gaan maken.

Voor De Neije Krant was 2019 op verschillende vlakken een bijzonder jaar. Per 1 juli verhuisden we van een doordeweekse uitgave naar het weekend. Iets waar niet alleen wij als redactie, maar ook onze lezers aan moesten wennen. Maar door verschillende redenen was dit voor de financiële basis van onze krant noodzakelijk. Per 1 november veranderde ook de drukker en bezorgservice van De Neije Krant. Elke verandering brengt aanloopproblemen met zich mee, ook deze wijziging was daarop geen uitzondering. Gelukkig valt De Neije Krant op veel plekken weer keurig op vrijdag of zaterdag in de bus, maar hebben bezorgers een uitloop naar de zondag. Al heeft uiteraard bezorgen voor zondag onze en zeker van onze trouwe lezers een duidelijke voorkeur.

Sinds 1 oktober is Weekblad de Koerier van de markt gehaald door de uitgever. Daardoor kennen we in onze gemeente nog maar 2 huis aan huiskranten. Dat is doordeweeks de Maasdriehoek editie Cuijk en in het weekend De Neije Krant. Eerlijk is eerlijk, voor ons als nu nog enige echte lokale huis aan huiskrant was dit een positieve ontwikkeling. Het leverde ons enkele extra adverteerders op en advertentie-inkomsten zijn onze belangrijkste basis om wekelijks De Neije Krant uit te kunnen brengen. Ook zijn er particulieren die via 10,- euro per jaar onze Stichting huis aan huiskrant gemeente Mill en Sint Hubert steunen. Daarnaast was er een lokale ondernemer die de kosten van één volledige uitgave bekostigde. Dankzij al onze (vaste) adverteerders, sponsoren en donateurs, kunnen we met een stabiele financiële basis aan 2020 beginnen.

Samen bereik je echt meer. Iets wat we bij het maken van de Neije Krant ook wekelijks ondervinden. Want dankzij onder andere onze schrijvers, columnisten, fotografen, vormgevers, drukker en bezorgers, lukt het ons wekelijks deze gratis krant op uw deurmat te krijgen. Op advertentiegebied werken we nauw samen met DeBoK (2-wekelijkse huis aan huiskrant in de gemeente Boxmeer en gemeente Sint Anthonis) en met DeStieR (gemeente Cuijk). Hierdoor kunnen we voor ondernemers makkelijk advertenties naar elkaar doorplaatsen.

Per 1 januari zijn de gemeenteberichten van de gemeente Mill en Sint Hubert wekelijks te vinden in De Neije Krant. Samen met nog diverse andere leuke nieuwe ontwikkelingen maakt dit dat we met een goed gevoel naar 2020 kijken. Wij wensen als Stichting huis aan huiskrant gemeente Mill en Sint Hubert u een fijne jaarwisseling en veel geluk en vooral gezondheid toe voor 2020.