Foto: www.stad-en-groen.nl

Wie durfden in 2019 hun hoofd boven het groene maaiveld uit te steken? NWST nomineerden de 11 dapperste en innovatiefste mannen en vrouwen uit de groene sector, van CEO tot wethouder.

Iedereen weet dat de hoogste bomen de meeste wind vangen. Het is dan ook verleidelijk om je hoofd laag te houden, zeker in Nederland, waar normaal al gek genoeg is. Dit gold niet voor de elf mannen en vrouwen die nu in de race zijn voor deze titel. Zij zwommen tegen de richting in en gaven de groensector een stem en kleur. En waarom elf, vraagt u? Elf is het gekkengetal, het is één minder dan twaalf, het getal van perfectie. Stemmen kan tot 13 januari 2020.

Een van de genomineerden is Henry Kuppen uit Mill. Een belangrijk thema van afgelopen jaar is de eikenprocessierups. Want íedereen had jeuk in 2019; de brandharen vlogen in het rond. Bestrijders draaiden overuren en het woord EPR-cowboy werd gelanceerd. Mede dankzij de kennis van Henry Kuppen kan de groensector zich onderscheiden van de cowboys. Kuppen werd al langer Mister EPR genoemd, een titel die hij droeg als geuzennaam en waarvan hij hoopte deze langzaamaan te kunnen afschudden. De organisatie van deze verkiezing is men bang dat dit nooit meer gaat gebeuren, maar zonder Kuppen zouden we cruciale informatie over bestrijding, monitoring en beleid rondom de eikenprocessierups missen. Minister Schouten voelde deze zomer de bestuurlijke druk (of jeuk) en richtte pardoes een nieuw Platform Processierups op. In sneltreinvaart werden een landelijke website en een tijdelijke leidraad uit de grond gestampt, beide mede dankzij Kuppen.

Stemmen kan via https://www.stad-en-groen.nl/article/31902/elf-gekken-die-de-groensector-kleur-geven.