Bij Scouting besteden kinderen en jongeren op een actieve en uitdagende manier hun vrije tijd in en rond de blokhutten van de vereniging. In de activiteiten die aangeboden worden staat plezier hebben voorop. Kinderen beleven de tijd van hun leven bij Scouting Mill.

De vrijwilligers van Scouting Mill zetten zich in om de kinderen een onvergetelijke tijd te bezorgen door een gevarieerd spelprogramma aan te bieden. Van sport tot natuur, van spellen tot knutselen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Scouting Mill heeft momenteel 5 speltakken, en is zo actief bezig met kinderen van 5 tot 18 jaar. Voor elke leeftijd is er van alles te beleven.

Bevers: 5-8 jaar voor jongens en meisjes op vrijdagavond van 18.00u-19.30u. Bevers spelen een spelprogramma dat speciaal voor de leeftijdsgroep is geschreven, en dat zich afspeelt in een fantasiedorp: Hotsjitonia.

Welpen: 8-11 jaar voor jongens en meisjes op vrijdagavond van 19.00u-20.30u. Welpen beleven iedere week leuke avonturen en de spannendste dingen, zoals in het donker het bos in, speurtochten lopen, vuur stoken en werken aan insignes.

Gidsen: 11-15 jaar voor meisjes op maandagavond van 19.00u-20.30u. Je kunt er creatief kamperen, zelf je tent opzetten, voor je eigen groepje eten koken of bij het kampvuur leuke liederen zingen. Ook doen de Gidsen aan sport en uiteraard mode en wordt er veel aandacht besteed aan de natuur en leren de Gidsen om te gaan met kaart en kompas en pionieren.

Verkenners: 11-15 jaar voor jongens op vrijdagavond van 19.00u-20.30u . Verkenners spelen in groepjes (patrouilles) hun spel. Het spel wordt steeds spectaculairder. Zo bouwen/pionieren ze vlotten, kabelbanen, hutten en vele andere imposante werken. Een spectaculair zomerkamp, sportweekend enzovoort hoort er natuurlijk ook bij.

RSA122/explorers: 15-18 jaar voor jongens en meiden op vrijdagavond van 20.30u-22.00u. RSA122, dé explorers van scouting Mill mogen zelf mogen het spelprogramma bedenken, ontwikkelen en natuurlijk uitvoeren. Niets is te gek!

Is dit iets voor je (klein)kind? Zin om een keertje te komen mee ravotten? De kinderen zijn van harte welkom. Laat even weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en je krijgt dan via de speltakleiding te horen op welke blokhut je welkom bent.

Bent u zelf geïnteresseerd om eventueel leiding te worden? Of kunt u ons op een andere manier ondersteunen? Dan bent u natuurlijk van harte welkom. We kunnen altijd nog extra hulp gebruiken. Neem gerust contact op.

Meer informatie vindt u ook altijd op www.scoutingmill.nl, facebookpagina www.facebook.com/scoutingmill/ en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..