U kent vast wel mensen die al vrijwilliger zijn bij de SWOM. De SWOM is een organisatie met zo’n 240 vrijwilligers. SWOM staat -sinds kort overigens- voor Senioren Welzijn Organisatie in de gemeente Mill. Zij bevordert het welzijn van de 50 plusser in onze gemeente.

De SWOM verleent diverse diensten en organiseert vele activiteiten.

De SWOM wordt gedragen door een schare vrijwilligers met vele en uiteenlopende kwaliteiten. Dat kan zijn als chauffeur, als contactpersoon en als coördinator voor een activiteit. Ook is er een bestuur dat bestaat uit vrijwilligers. Hebt u zin en belangstelling voor een klus bij SWOM? Laat het alstublieft weten.

Diensten

Die diensten zijn:

  • Tafeltje-dek-je voor mensen die een aangeleverde maaltijd wensen;
  • Alarmering voor mensen die met een druk op de knop hulp kunnen inroepen;
  • Senioren Hulp Dienst welke voor vervoer kan zorgen en andere klussen voor u tracht te regelen;
  • Communicatie nodig voor het verstrekken van informatie zoals tweewekelijks op de 50+ pagina van de Neije krant. Het zo bekende blad d’n Booi wordt enkele keren per jaar uitgebracht met veel nuttige informatie.

Activiteiten

Heel veel 50 plussers maken gebruik van de activiteiten die de SWOM biedt. Dat kan bewegen zijn maar net zo goed Yoga. Kijk eens op de website www.50plusmill.nl. Daar vindt u de vele activiteiten die geboden worden.

Administratie

Een grote organisatie vereist een goede administratie. Op het kantoor van de SWOM in Myllesweerd zijn vrijwillige medewerkers actief, Zij verzorgen zaken als de post en houden de noodzakelijke lijsten bij. Tegenwoordig is dat veelal met de computer bij te houden. Dus mensen met wat computerkennis zijn ook welkom. Om dit allemaal in goede banen te leiden heeft de SWOM een vast kracht voor enkele uren per week.

Gastvrouwen

Op de administratie zijn iedere ochtend gastvrouwen aanwezig om de mensen die naar kantoor komen te ontvangen. Zou u dat ook leuk vinden om te doen?

Bereikbaarheid

Het SWOM is ‘door de week ’s morgens open tussen 09.00 uur en 11.00 uur. U kunt het kantoor dan bezoeken. In het Sociaal cultureel Centrum Myllesweerd staat duidelijk aangegeven waar het kantoor precies is. Myllesweerd is te vinden aan de Kerstraat in Mill met nummer 3 als huisnummer.
Bellen kan natuurlijk ook. Toets 0485-455470. Via email kan ook heel goed op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Op de website www.50plusmill.nl staat de tot voor kort zo vertrouwde webpagina van de SWOM met alle vertrouwde informatie.