“Geertje was en is een drijvende kracht achter het pop- en musicalkoor VoiceMill uit Mill. Zij was mede-oprichtster en al sinds de oprichting, nu 15 jaar geleden, bestuurslid. Sinds 1 oktober 2005 tot heden is zij voorzitter van het koor, dus ruim 14 jaar. Het voorzitterschap vult zij op haar heel eigen wijze in: bescheiden maar toch daadkrachtig. Een ideale voorzitter!”

Zo begon de aanvraag die we vanuit het bestuur van VoiceMill voor Geertje Braks hebben ingediend om in aanmerking te komen voor vrijwilliger van het jaar 2019. En hoe groot was de verrassing toen ze tijdens de afgelopen nieuwjaarsreceptie op 2 januari gehuldigd werd. We zijn trots op ‘onze Geertje’.

Geertje is zeer betrokken, waarbij de rol van stille motor en regelaar haar goed past. Ze neemt graag de wensen en ideeën van alle leden in haar overwegingen bij beslissingen mee en legt graag uit waarom bijvoorbeeld andere argumenten de doorslag hebben gegeven. VoiceMill is niet de enige plek waar Geertje vrijwilligerswerk doet. Zo is ze ook secretaris van de Goede Doelen week en zet ze zich in voor een doorlopende bezoekregeling door alle neven en nichten voor haar peettante in Nijmegen. In het verleden heeft ze nog ander vrijwilligerswerk gedaan. Zo is ze 10 jaar collectant van het epilepsiefonds geweest en 4 jaar collectant van de NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind), heeft ze een aantal jaren in de participatieraad gezeten bij de gemeente, ongeveer 4 jaar gewerkt bij de TNV (tijdelijke noodvoorziening vluchtelingen) en is ze mantelzorger voor o.a. haar vader geweest en nog steeds van haar dochter. Sinds 4 jaar is ze ook stembureau-lid bij verkiezingen.

Kortom: het vrijwilligerswerk zit Geertje in het bloed en ze vindt altijd een gaatje om nog wat op te pakken, naast haar drukke baan en zorg voor haar gezin.

Vanaf het moment dat Geertje wist dat ze een van de drie genomineerden was, voelde ze zich al een winnaar. Ze voelde zich vereerd en waardeerde de aanvraag enorm.

Nadat ze de prijs in ontvangst had genomen vroegen we haar wat het daadwerkelijk winnen van deze prijs voor haar betekende. Haar antwoord was een grote lach op haar gezicht en ze had het, gezien haar tegenkandidaten, niet verwacht, zeker niet omdat dhr. Van Doorn een enorme staat van dienst heeft. Maar gelukkig voor hem heeft hij, verdiend, de oeuvre prijs gekregen.

En toen kwamen de felicitaties: van de familie en vele fans van VoiceMill en de Goede Doelen Week Mill die in de zaal aanwezig waren, maar ook in de week erna. De vele kaartjes, appjes, reacties en bloemen, ook uit onverwachte hoek, noemt Geertje ‘echt gewéldig!’

Geertje bedankt allereerst het koor en bestuur van VoiceMill voor het vertrouwen en zegt blij te zijn met het koor waarbij zingen voorop staat maar er ook grote betrokkenheid is met het wel en wee van de leden. Maar bovenal dank aan haar partner Wilmien die haar altijd ondersteunt zodat ze al het vrijwilligerswerk ook kan doen.

En voor de liefhebber alvast een vooraankondiging... op zondag 29 maart organiseren we een Voorjaarsconcert. Schrijf de datum vast in de agenda!