Met de aanschaf van de geheel rolstoeltoegankelijke SwomWensBus haalt men de eenzame, kwetsbare ouderen vanaf 55 jaar en mensen met een beperking uit onze gemeente uit hun isolement.

Het is belangrijk voor deze doelgroep dat de SwomWensBus er is en met de combinatie van efficiënt en goedkoop vervoer, volledig verzorgd door de vrijwilligers kan men die doelstelling halen.

De bus wordt op dit moment al ingezet voor: het doen van boodschappen, voor uitstapjes, het bezoeken van dagbesteding de Wester, voorzieningen als fysiotherapie of huisarts, banken, Zorgboerderij de Horst, de Huiskamer, het bezoeken van musea en horeca en eventueel zelf georganiseerde activiteiten en op aanvraag. Vervoer kan individueel maar ook met een groepje. De bus biedt ruimte aan maximaal 8 personen, maar bij gebruik van rolstoel aan 7 personen.

Voor individuele en groepsritten kan men elke woensdagochtend tussen 9.00u en 11.00u betaalmunten kopen bij Rob Vloet, beneden in het souterrain van Myllesheem in het Cultureel Centrum, Kerkstraat 3 te Mill. De waarde van een betaalmunt is €2,- deze kan men per stuk of met meerdere tegelijk kopen. De betaalmunten blijven te allen tijde geldig. Bij onverwachte rit of bij uitzondering kan men betaalmunten kopen in de bus zelf (wel graag met gepast geld betalen, daar er weinig of geen geld in de bus aanwezig is).

Een enkele rit binnen de gemeente Mill en Sint Hubert kost per persoon 1 munt. Voor ritten buiten de gemeente Mill en Sint Hubert zijn de prijzen gelijk aan de vervoersdienst van de SWOM.

Het traject van vaste ritten op vaste dagen en vaste vertreklocaties naar het Marktplein in Mill, wat sinds 22 oktober 2019 van start is gegaan, is weer vervallen. Reden: er is geen animo en interesse voor.

De SwomWensBus heeft van maandag tot en met zaterdag vaste retour ritten naar/van de Zorgboerderij en de Wester. Tussenin kan de bus worden ingezet als BoodschappenPlusBus voor individuele en/of groepsritten. Men kan telefonisch contact opnemen met de coördinator van de SwomWensBus voor het maken van een afspraak, hij kan u precies vertellen wanneer en/of de bus beschikbaar is voor uw gevraagde rit en wat de kosten bedragen. Deze is te bereiken op telefoonnummer 06-83329484.