Nu besloten is om als huidige gemeente Mill en Sint Hubert per 1 januari 2022 aan te sluiten bij de gemeente Land van Cuijk, is het wellicht goed een nieuwe politieke partij op te richten.

Een partij die zonder (politieke)bagage en onafhankelijk de belangen van de dorpen Langenboom, Mill, Sint Hubert en Wilbertoord in die nieuwe grote gemeente Land van Cuijk gaat behartigen.

Mooi zou het zijn als er ook maar 1 partij namens de gemeente Mill en Sint Hubert deel zou nemen aan de verkiezingen in november 2021. Want daarmee is de kans groter dat het maximale aantal raadszetels voor de huidige gemeente in die nieuwe gemeenteraad Land van Cuijk te veroveren is.

Nu hebben we in onze gemeente 15 gemeenteraadsleden op bijna 11.000 inwoners. Dat is dus 1 raadslid op ongeveer 730 inwoners. Zijn we straks 1 gemeente Land van Cuijk, dan hebben we 37 gemeenteraadsleden op ongeveer 88.500 inwoners. Doet Grave niet mee, dan scheelt dat zo’n 12.000 inwoners en zijn het 35 raadszetels. Dat is dan dus bij 37 raadszetels 1 raadslid op ongeveer 2390 inwoners en bij 35 zetels 1 raadslid op ongeveer 2170 inwoners.

Als iedere stemgerechtigde in de huidige gemeente Mill en Sint Hubert straks op die ene partij zal stemmen, dan kunnen we dus 4 en met wat mazzel maximaal 5 zetels veroveren in die nieuwe gemeente Land van Cuijk. Komen er meerdere partijen in de huidige gemeente Mill en Sint Hubert die deelnemen aan die nieuwe gemeenteraadsverkiezingen, dan is de kans groot dat door de verdeling van stemmen de kiesdrempel niet gehaald zal worden en het minder zetels zullen worden.

Belangstelling te helpen met het oprichten van deze nieuwe politieke beweging en actief mee te denken? Laat het dan weten. We organiseren dan binnenkort een bijeenkomst om samen te brainstormen over haalbaarheid, doelen, stappenplan en naam van de nieuwe politieke partij. Als werknaam is nu gekozen voor 4is1.nl, wat staat voor de 4 dorpen Langenboom, Mill, Sint Hubert en Wilbertoord die als 1 partij op gaan trekken in de gemeente Land van Cuijk.

Aanmelden of meer informatie? Neem contact op met:

Corné Kremers
Tel. 0485 - 32 56 34
Of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Like ook de Facebookpagina en zie voor meer informatie www.4is1.nl.