Kern met Pit is een initiatief van KNHM-foundation. Geselecteerde projecten ontvangen het predicaat Kern met Pit en minimaal 1.000 euro voor het project als dit initiatief binnen een jaar wordt afgerond.

De afgelopen maanden hebben zich in Noord-Brabant 38 lokale initiatieven ingeschreven voor het Kern met Pit-programma. Na een zorgvuldige bestudering en selectie is het project “herinrichting speelplaats” van basisschool De Schare in St Hubert één van de 17 toegelaten projecten.

Doel van het project in Sint Hubert is om op het schoolplein meer ruimte te bieden voor spelen, sport en natuur. Vanuit de oudervereniging is een projectteam opgezet en inmiddels zijn al een aantal zaken gerealiseerd, waaronder de aanleg van een pannaveld en het plaatsen van een echte klimboom. De plannen voor het komend jaar omvatten onder andere de aanplant van bomen en struiken, en de realisatie van een instructieplek buiten. Een fijne plek om met z’n allen samen te zitten en bij goed weer zelfs buiten les te krijgen met de hele groep.

Als deelnemers aan Kern met Pit maakt het project kans op nog meer financiële middelen om een mooie buitenplek te maken voor jong en oud, waar leren, bewegen én samenzijn hand in hand gaan.

www.knhm.nl
www.kernmetpit.nl
www.schare.nl