Beste inwoners, wat kunnen we toch trots zijn op de overweldigende uitslag van donderdag 23 januari 2020. Met een opkomst van 61% en daarvan heeft maar liefst 75% zich uitgesproken voor samenvoeging, ja u leest het goed.

Geweldig dat we met een aantal mensen het burgerinitiatief hebben genomen. Dit heeft ertoe geleid, dat de coalitie wakker geschud werd, en inzag dat men in actie moest komen met als resultaat een inwonersraadpleging.

Ja... dan komt er die spannende donderdagavond, de geweldige historische o zo belangrijke uitslag, ongelooflijk, wat een ontlading zeg. Maar beste inwoners, wat nu heel belangrijk gaat worden is dat we met zijn allen, college en raad er SAMEN voor gaan, om zo voortvarend de samenwerking in het Land van Cuijk aan te gaan, immers de bevolking heeft duidelijk gesproken, en daar moeten we goed naar... LUISTEREN.

Ik proef na de euforische bekendmaking, dat men gezamenlijk eensgezindheid uit moet stralen, daar snakt echt iedereen naar. Politici laat de onzinnige politieke toespelingen achter je. De gemeenschap heeft zeer duidelijk aangegeven dat de samenvoeging de beste optie is voor onze gemeente, zeker voor de toekomst van onze kinderen. Beste bestuurders, laat het verleden achter je, en kijk gezamenlijk naar de toekomst.

Laten we vanaf nu, MET ELKAAR de verantwoordelijkheid nemen en werk maken om zo onze idealen te kunnen uitdragen. Ervoor gaan zorgen dat we een goed fundament gaan creëren, voor onze dorpen, Langenboom, Wilbertoord, Sint Hubert en Mill, waar het fijn is om te wonen en te recreëren, waar onze kinderen goed kunnen sporten en studeren, waar we trots kunnen zijn op onze brede school en het Merlet College, dat is een groot goed.

Dit bovenstaande verhaal wil een trotse CDA’er van deze mooie gemeente Mill en Sint Hubert, toch nog even met jullie delen en dank ook voor jullie steeds weer positieve reacties.

Groetjes Harrie van der Linden,
de gepensioneerde gemeentewerker en bode van de Gemeente Mill en Sint Hubert.